İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinden çekilmesi sonrası, Nasır Hastanesi kompleksinde yer alan toplu mezarda bulunan ceset sayısı artmaya devam ediyor. Gazze'deki Sivil Savunma İdaresi tarafından yapılan son açıklamada, toplu mezardan 73 yeni cesedin daha çıkarıldığı bildirildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Nasır Hastanesi kompleksinde 20 Nisan'dan bu yana sürdürülen yoğun arama kurtarma çalışmaları sonucunda, şimdiye kadar toplamda 283 ceset mezardan çıkarılmış durumda. Ekipler, bölgede arama kurtarma faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

KOMPLEKSTE BÜYÜK ACI

Bölgedeki durum hakkında bilgi veren Gazze Sivil Savunma İdaresi, çıkarılan cesetlerin ve sürdürülen arama kurtarma çalışmalarının, Han Yunus kentinin yaşadığı büyük trajediyi gözler önüne serdiğini ifade etti. Sivil Savunma ekipleri, kayıpların ailelerine ulaşılması ve gerekli işlemlerin yapılabilmesi için yoğun çaba gösteriyor.

CAN KAYBI 34.151 OLDU

Terör örgütü İsrail'in 7 Ekim'den bu tarafa Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 34.151'e, yaralı sayısının da 77.084'e yükseldiği açıklandı.

Editör: Mevlüt Peker