Tahminleri, geleceğe yönelik açıklamaları ve yazılarıyla sosyal medyada milyonlarda kişi tarafından takip edilen Zeynep Dorri Jannat, dünyanın sayılı kahinlerinden biri olarak gösteriliyor. Son olarak, Türkiye’deki tüm sektörleri içine alan gelecek tahminleriyle çokça paylaşım alan ünlü astrolog, 2024 yılına dikkat çekti.  Yatırım konusunda ulaşım ve deniz ticaretinde artış olan illere odaklanılması gerektiğini söyleyen Jannat, bu anlamda özellikle Sinop, Samsun, Tokat, Amasra, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir, Karaman, Kayseri ve Adana gibi yerlerden arsa alanların önümüzdeki 5 yılda oldukça kazanca geçeceğini söyledi.

KÜTAHYA VE BİLECİK’E DİKKAT

Bu il ve ilçelerin bulunduğu şeritlerin ileride yatırım için çok önemli bir bölge olacağını belirten Astrolog Zeynep Dorri Jannat şunları söyledi; “Kütahya ve Bilecik’i de bu listeye alabiliriz. Bu yerlerden mümkün olduğu kadar yer almaya çalışın. Çünkü, İstanbul yoğunluğu malum bir şehir. Geçmişe dönük baktığınız zaman örneğin, Gebze bu yükü biraz kaldırıyordu İstanbul’a yakın olduğu için. Ticaret anlamında bunu idrak eden kişiler az çok tahmin edebilirdi Gebze’yle ilgili neler olabileceğini ama genele baktığınızda herkes olacakları hayal edemez. Bugün bütün ulaşım hattı o bölge üzerinden dönüyor. Orada büyük bir ulaşım ağı söz konusu. Bunun haricinde de Kütahya ve Bilecik Gebze gibi ulaşım ve ticaretin olacağı aynı zamanda büyük bir ulaşım ağına sahip olacağını söyleyebiliriz. Burada da aynı Gebze ve İstanbul gibi bir akış söz konusu olacak. Yani burada ulaşım ve ticari anlamda çok büyük bir gelişim olacak.”

“EV YERİNE ARSA ALIN”

Bahsedilen yerlerin arasında bu gelişmeler olurken aynı zamanda da Karadeniz bölgesinde özellikle 2024 senesinde ciddi zorluklar yaşanacağını söyleyen Zeynep Dorri Jannat, "2024 yılında özellikle deniz kenarlarında olan birçok bölge, sel anlamında dikkatli olmalı. Yine uyarıyorum, özellikle Karadeniz bölgesinde toprak kaymaları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanabilir. Bütün Türkiye için bu durumlar söz konusu ama özellikle 2024 yılında bu bölgeler ekstra zorlanacağını söyleyebiliriz. Toprağa hiçbir şey olmayacağı için bu bölgelerden arsa alınabilir. Bu bölgelerdeki yatırımları önümüzdeki 5 yıl için görmemiz gerekir. Bu yüzden bu bölgelerde ev alımlarından uzak durun diyorum. Aynı zamanda burada İzmir bölgesi için de geçerli. İzmir, Balıkesir’den Akdeniz’e kadar da bir sıkıntı mevcut. Burada da ufak çaplı tsunami tarzında ya da gelgitlerin, hortumların, depremin çok olduğu bir süreç var. Bu yüzden ev değil de arsaya yönelmeyi tercih etmek daha doğru olacaktır. Bu süreçleri atlattıktan sonra uzun bir süre bu bölgelerde büyük bir sıkıntı yaşanmayacak. Bu yüzden 5 senelik döngüyü önünüze bir çıkarın. Arsaya yönelin gerekirse bungalov yapın ama yüksek bütçede hamleler yapmamaya çalışın.” dedi.

ALTIN YERİNE GÜMÜŞ DAHA AVANTAJLI

Son olarak daha küçük yatırımcılar için de tavsiye veren Zeynep Dorri Jannat, “Gıda ya da cam gibi hisselerin 5 yıl içinde zarar görme olasılığı olabilir. Arsa yerine daha küçük yatırımlar yapmak isteyen yatırımcılar bu noktada gümüşe yönelebilir. 5 senelik zaman diliminde daha karlı bir yatırım yapmak isteyenler için gümüşün daha karlı bir yatırım aracı olacağını söylemek mümkün” şeklinde konuştu.

Editör: Alara Şimal Metin