Dünyanın gözü önünde, kameraların karşısında İsrail tarafından pervasızca ve tüm uluslararası hukuku alay edercesine çiğneyerek Filistinli sivillere soykırım uygulanıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı verileri göre, İsrail ordusunun hava saldırıları yüzünden Gazze'de 47 günde 5840’ı bebek ve çocuk, 3920’si kadın olmak üzere 14.532 kişi yaşamını yitirdi, 33.000’den fazla kişi yaralandı. 36 hastaneden 26’sı İsrail saldırıları ve yakıt ambargosu sebebiyle çalışamaz duruma geldi. Hastanelerden tehditle tahliyesi istenilen ağır yaralılar bile ambulanslara alındığında konvoy İsrail tarafından saatlerce bekletiliyor. İsrail, Gazzelileri susuz, aç, nefessiz, ilaçsız kalarak sözde doğal yollardan da öldürmeye çalışıyor. Hastane yakınına kadar el arabalarıyla taşınan yaralılara dahi, İsrail keskin nişancıları ve tankları yüzünden doktorlar ulaşamıyor. Enkaz altında 4500'ü bebek ve çocuk, 7000’den fazla insanın olduğu değerlendiriliyor.

İşlenen tüm bu insanlık ve savaş suçlarına rağmen dünya ülkeleri, İsrail’e müdahalede bulunamıyor. 8 milyon nüfusluk İsrail’in 8 milyarlık dünyaya meydan okuma cüretinin altında ise ABD bulunuyor. Yaşadıkları ülkelerin yönetimlerinin İsrail karşısındaki acziyetini gören vicdan sahibi insanlar ise ABD ve İsrail mallarını boykot ederek, protestolara katılarak bu vahşetin karşısında duruş sergiliyor.

Ellerinden tek gelenin ABD ve İsrail mallarını boykot etmek olan ve bunu en eksiksiz şekilde yapmak isteyen vatandaşlar, alacakları ürünlerin ABD ya da İsrail’e ait olup olmadığına bakıyor. Alacağı her ABD ve İsrail mallarının, Gazze’deki bebeklerin başına bir kurşun ve bir bomba olarak döneceğini bilen vatandaşlar, ya ABD-İsrail ürün listelerine ya da listede yer almayan ürünlerin ABD veya İsrail menşeili olup olmadığına internetten bakıyor.

NESTLE İSRAİL MALI MI? NESTLE HANGİ ÜLKENİN?

Nestlé, İsviçre'nin Vevey kentinde merkezlenmiş, ancak küresel ölçekte faaliyet gösteren bir şirkettir. İsviçre kökenli olmasına rağmen, Nestlé'nin faaliyetleri dünya çapında yayılmış durumda ve pek çok ülkede aktif olarak işletmeleri bulunuyor. Nestle bir İsrail malı değil! Ancak Nestle, İsrail'in Gazze saldırıları başladığında desteğini duyuran markalar arasında yerini aldı.

NESTLÉ'NİN HİSSEDAR YAPISI VE YÖNETİMİ

Nestlé S.A., halka açık bir şirket olup, hissedar yapısı çeşitlilik gösterir. En büyük hissedarın, şirketin toplam hisselerinin sadece yüzde 3'üne sahip olduğu bilinmektedir. Bu da Nestlé'nin, tek bir kişi, ülke ya da kuruluşa ait olmadığının altını çizer. Gerçek anlamıyla global bir varlık sergileyen Nestlé, dünyanın neredeyse her bölgesinde operasyonlarını sürdürüyor.

Nestlé, coğrafi olarak üç ana bölgeye ayrılmıştır: Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi; Amerika Bölgesi; ve Asya, Okyanusya ve Afrika Bölgesi. Örneğin, Nestlé Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi içerisinde yer almakta ve Nestlé Su, Nestlé Anne ve Bebek Beslenmesi, Nespresso, CPW (Nestlé Kahvaltılık Gevrekler) gibi global olarak yönetilen birçok şirketi bünyesinde barındırmaktadır.

NESTLÉ'NİN TÜRKİYE'DEKİ ÜRETİM FAALİYETLERİ

Türkiye'de Nestlé, 12 farklı yiyecek ve içecek kategorisinde 800'den fazla ürünü tüketicilere sunmaktadır. Türkiye'de satışa sunulan Nestlé ürünlerinin %92'si, yerel kaynaklardan elde edilen hammaddelerle Bursa Karacabey fabrikasında üretiliyor. Nestlé, 107 yıllık Türkiye'deki varlığı boyunca, yeni ürün ve kategori lansmanları ile Türk gıda sektörüne ve ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur.

Ayrıca, Türkiye'de üretilen NESCAFE 3ü1 Arada, Nestlé çikolata ve kahvaltılık gevrek ürünleri, Ortadoğu ve çevre bölgelerdeki 40 ülkeye ihraç edilerek, şirketin küresel pazarlardaki etkisini artırmaktadır. Bu durum, Nestlé'nin yerel üretimle küresel pazarlara açılan bir modeli başarıyla uyguladığını gösteriyor.

NESTLE’NİN TÜRKİYE’DEKİ ÜRÜNLERİ NELER?

NESTLE’NİN BEBEK MAMASI
SMA OPTIPRO 3

NESTLE’NİN ÇİKOLATA VE ŞEKERLEMELERİ
Crunch
DamakDamak
Kit KatKit Kat
NesquikNesquik
Nestlé GofretNestlé Gofret
Nestlé TabletNestlé Tablet
PoloPolo
Nestlé 1927 Özel SerisiNestlé 1927 Özel Serisi

NESTLE’NİN KEDİ VE KÖPEK MAMALARI
Putian Pro Plan
Putian Friskies
Putian Ona
Putian Felix
Putian Cat Chow
Putian Dog Chow
Putian Gourmet

İÇECEKLER
Nestle Nesquik
Nestle Salep
Nestle Sıcak Çikolata

KAHVALTILIKLAR VE GEVREKLER
Nestle Nesfit
Nestle Nesfit Tam Tahıllı Bar
Nestle Nesfit Granola
Nestle Kahvaltılık Gevrekler
Nestle Lifita Yulaf Gevreği ve Ballı Tahıl Halkaları
Nestle Tropikal Meyveli Müsli
Nestle Gold Flakes
Nestle Cornflakes
Nestle Cheerios Ballı Tahıl Gevreği

NESTLE’NİN KAHVELERİ
Nestle Nescafe
Nestle Nespresso
Nestle Coffee Mate

NESTLE'NİN SULARI
Nestle Erikli
Nestle Pure Life
Nestle S. Pellegrino
Nestle Sanpellegrino
Nestle Perrier
Nestle Acqua Panna Toscana

İSRAİL’E DESTEĞİNİ DUYURAN MARKALAR HANGİLERİ?

İsrail askerleri aç kalmasın diye gıda hizmeti veren, yorgunluklarını alsın diye kahve takviyesi yapan, güzel giyinsinler diye kıyafet gönderen İsrail destekçisi firmaları araştıran Katar merkezli El Cezire kanalı, şu markaların İsrail’e desteğini açıkladığını ya da doğrudan destek verdiğini bildirmişti:

TEKNOLOJİ: HP, Intel, IBM, AMD, Nvidia, Microsoft, Apple, Samsung, LG, Sony, Huawei, Hyundai…

GIDA: Burger King, Mc Donals, Hardee's, Subway, Starbucks, Lipton, Coca Cola, Nestle…

GİYİM: Puma, Nike…

TEMİZLİK: Tide, L'Oreal…

Editör: Mevlüt Peker