İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Deir el-Balah'ta gerçekleşen ve 7 insani yardım görevlisinin ölümüne yol açan saldırıyı “kasıtsız” ve “trajik” olarak tanımlayarak, “Savaş zamanında olur böyle şeyler” dedi.

W C K 7 Personel Oldu 02042024 Aa (45)

BAŞBAKAN NETANYAHU'NUN AÇIKLAMASI

Netanyahu, saldırının ardından yaptığı açıklamada, IDF'nin (İsrail Savunma Kuvvetleri) Deir el-Balah'ta "World Central Kitchen (WCK)" adlı insani yardım kuruluşu çalışanlarının bulunduğu araçları hedef aldığını belirtti. Saldırı sonucu 7 yardım görevlisi hayatını kaybetti. Netanyahu, bu olayı "kasıtsız" ve "trajik" olarak nitelendirirken, soruşturmanın devam ettiğini ve yetkililerin saldırıyı derinlemesine incelediğini ifade etti.

W C K 7 Personel Oldu 02042024 Aa (35)

IDF SÖZCÜSÜNÜN AÇIKLAMASI

IDF Sözcüsü Daniel Hagari, saldırının sorumluluğunu üstlenerek, henüz tüm şartları tam olarak bilmediklerini belirtti. Hagari, WCK kurucusu Jose Andres ile başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı.

W C K 7 Personel Oldu 02042024 Aa (19)

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Başlatılan soruşturmanın ilk sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ABD'yi bilgilendirme süreci dahil, olayla birebir ilgilendiği aktarıldı. Halevi'nin, İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman ile görüşerek saldırıya ilişkin bilgi alması bekleniyor.

W C K 7 Personel Oldu 02042024 Aa (24)