Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde, kahvehane işleten 58 yaşındaki Necati Dikici, ekmek almak için fırına giderken sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi ve bir tırın kornası sayesinde kurtulan Dikici, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Nevsehir Sokak Kopekleri Teroru 29052024 Aa1

"ARTIK SOKAĞA ÇIKAMAM, ÇOK KORKUYORUM"

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Necati Dikici, sakin bir şekilde yürürken köpeklerin bir anda etrafını sarıp saldırdığını söyledi. Dikici, "Ekmek almaya giderken önce bir köpek sonra diğerleri saldırdı. 8-10 köpek vardı. Köpekler, karnımı, kollarımı parçaladı. Artık sokağa çıkamam, çok korkuyorum. Kahvehane işletiyordum, artık gidemem. Çevrede haddinden fazla sahipsiz köpek var." dedi.

Nevsehir Sokak Kopekleri Teroru 29052024 Aa2

YETKİLİLERDEN YARDIM TALEBİ

Dikici'nin yeğeni Doğan Karaman, ilçede sahipsiz köpeklerin tehlike saçtığını belirterek, "Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Sokağa çıkmaya korkuyoruz." diye konuştu.

Nevsehir Sokak Kopekleri Teroru 29052024 Dha1

DEPREMZEDE YAŞLI ADAM KÖPEK SALDIRISINA UĞRADI

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde, 80 yaşındaki Malatyalı depremzede Ali Altuntaş, yürüyüş yapmak için çıktığı sırada bir kişinin gezdirdiği köpeğin saldırısına uğradı. Sol elinden yaralanan Altuntaş, tedavisinin ardından köpeğin sahibi hakkında şikayette bulundu.

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Aa (1)

KÖPEKLERİN TEHLİKE SAÇMASI

Ali Altuntaş'ın oturduğu sitenin sakinleri, bir yılda farklı kişilerin saldırıya uğradığını belirterek, sahipsiz köpeklerin toplatılması için imza kampanyası başlattı. 260 dairelik sitede 250 imza toplanarak, Gökçebey Kaymakamlığına ve Bakacakkadı Belediyesine başvuruda bulunuldu.

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Aa (2)

"BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULMAK LAZIM"

Ali Altuntaş, olay nedeniyle büyük bir korku yaşadığını belirtti. "Bir an önce bunun bir çözümünü bulmak lazım" diyen Altuntaş, yürüdüğü sırada iki köpeğin birden üzerine saldırdığını ifade etti. Kızı Naile Altuntaş ise, "Bütün canlıları seviyoruz ama dışarıda özgürce dolaşamıyoruz. Toplumda artık buna bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Iha (2)

KÖPEKLERDEN ŞİKAYETÇİLER

Semt sakini Muhammed Kara, "Herkes aslında şikayetçi ama bir araya gelip şikayetlerimizi dile getiremedik." ifadelerini kullandı. Mahallede market işleten İzzet Arslan ise, "Çocuklar son iki senedir artık markete gelmeye korkuyorlar. Burası köpeklerden yaşanmayacak hale geldi. Bir an önce bunun çözümünü bulmak lazım." şeklinde konuştu.

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Iha (5)

YETKİLİLERDEN MÜDAHALE BEKLİYORLAR

Semt sakinlerinden Yakup Yaylı da, oğlunun sabah işe giderken köpek saldırısına uğradığını belirterek, "Sözlü olarak bazı mercilere rahatsızlıklarımızı ilettik." dedi. Mahallede artan köpek saldırıları nedeniyle vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Iha (4)

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Iha (7)

Zonguldak Sokak Kopekleri 29052024 Iha (6)