Nisan ayı aile destek ödeme tarihleri araştırılıyor. İhtiyaç sahiplerine yapılan aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. 2024 nisan ayı aile destek yardım paraları ne zaman yatacak? Birçok vatandaşın yarasına merhem olan aile sosyal yardım ödemeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar...

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 124

2024 NİSAN SOSYAL YARDIM PARASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih, Nisan ayına sayılı günler kala merak ediliyor. Hane başına verilen Aile Destek Programı ödemeleri, 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık olarak ihtiyaç sahibi ailelere ödeniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen Aile Destek Paketi yardımı her ay destek başvurusu kabul edilen vatandaşların  hesaplarına yatırılıyor. Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılıyor.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 129

BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ AÇIKLAMIŞTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hakkında daha önce açıklamalarda bulunmuştu: "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz" diyen Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nda bugüne kadar hanelere toplam 64,3 milyar TL destek sağladıklarını bildirmişti.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa2

"Bakanlık olarak gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programların etkinliğini artırıyoruz ve sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

NİSAN AYI DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Nisan ayı destek ödemeleri tarihi henüz belli olmadı. Nisan ayına ilişkin aile destek ödemelerinin ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor. 19 - 20 Mart tarihlerinde ödemelerin yapılması tahmin ediliyor. Aile destek ödemelerinin tarihi Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ilan edilecek.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 81

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Aile destek yardım ödemesi ne kadar, kaç TL araştırılıyor. Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. En fazla 12 ay süreyle ödemesi gerçekleştirilecek Aile Destek Programı ödemesi kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.
1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 38

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA

Aile destek ödemesi alan vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor. Sorgulama için e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.

NİSAN AYI AİLE DESTEK YARDIM PARASI SORGULAMA EKRANI

Editör: Nurseli Fırat