Evde bakım maaşları, her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılıyor. Bu ay yatacak evde bakım maaşları İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Nisan ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. Peki evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 138

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım parası, her ay belirli tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı Memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 zamla birlikte, 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi.

NİSAN AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mahinur Ozdemir Goktas Aa 2056114

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa2

Ocak ayı memur katsayısına göre yapılan artışla birlikte hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL Evde Bakım Desteği ödeniyor. Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Halihazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 4

Evde Bakım Maaşı Bayramdan Önce Yatar Mı?

Evde bakım parası bayramdan önce yatar mı? Nisan ayı evde bakım parası ne zaman yatacak? gibi sorulara yanıt arayan vatandaşların gözü kulağı evde bakım maaşı açıklamalarında. Evde bakım aylığı nisan ödemelerinin bayramdan önce yatıp yatmayacağına ilişkin bir açıklama bulunmamakta. Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL yapılan ödemeler, genellikle ayın 15'i ve 31'i arasında yapılmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 139

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde bakım maaşı, ödemelerinin durumu SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. E-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşının yatıp yatmadığı öğrenilebilir.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat