Diyarbakır'da meydana gelen olayda, İlayda Ötünç adındaki genç kız, nişanlısı Barış Çatak tarafından şiddete maruz kaldı. Tartışmanın ardından fiziksel şiddetin uygulandığı olay tepki çekti.

Zeytinburnu Nisanlisi Darp Etti 13032024 Dha 4

ŞİDDETİN SEBEBİ

Olay, Barış Çatak'ın arkadaşının, sevgilisinin İlayda Ötünç'ün yanında işe başlamasını istemesiyle başladı. İlk başta bu teklife sıcak bakmayan Barış Çatak, daha sonra fikrini değiştirince aralarında tartışma çıktı. Tartışma, Barış Çatak'ın İlayda Ötünç'ü “arkadaşının sevgilisine hakaret etmek” ile suçlaması ve sonrasında şiddete başvurmasıyla korkunç bir hal aldı.

Zeytinburnu Nisanlisi Darp Etti 13032024 Dha 3

KORKU DOLU ANLAR VE ŞİDDETİN BOYUTU

İlayda Ötünç'ün anlatımına ve görüntülere göre, Barış Çatak tekmeler ve tokatlar atarak saldırdı, nişan kolyesini kopardı ve yaklaşık 5-6 dakika boyunca aralıksız dövdü. İlayda Ötünç, bu şiddetli saldırı sırasında ölebileceğini düşündüğünü ve daha önce de Barış Çatak'ın şiddet eğilimleri gösterdiğini ancak tekrarlamayacağına dair söz verdiğini belirtti.

Zeytinburnu Nisanlisi Darp Etti 13032024 Dha 2

"BİR ÇANTA KADAR DEĞERİM YOKMUŞ"

İlayda Ötünç, olay sırasında Barış Çatak'ın yere düşen çantasını aldıktan sonra şiddete devam etmesiyle kendini çantadan daha değersiz hissettiğini ifade etti. Olayın kamuya açık bir alanda gerçekleşmesine rağmen Barış Çatak'ın şiddet uygulaması, İlayda Ötünç'ü derinden etkiledi.

Zeytinburnu Nisanlisi Darp Etti 13032024 Dha 6

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

İlayda Ötünç, yaşadığı şiddet olayının ardından polise giderek şikayetçi oldu ve darp raporu aldı. Barış Çatak hakkında uzaklaştırma kararı verildi ve şiddet uyguladığı iddia edilen Barış Çatak'ın daha önce de benzer suçlar işlediği öğrenildi. Olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor.

Zeytinburnu Nisanlisi Darp Etti 13032024 Dha 5

Zeytinburnu Nisanlisi Darp Etti 13032024 Dha 7

Editör: Mevlüt Peker