Muş'taki terör mağduru aileler, çocuklarını PKK'nın elinden kurtarma umuduyla başlattıkları eylemlerine devam ederken, İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılara da sert tepkilerini dile getirdi. Eylemde bulunan Halit Altun, "İsrail'i kınıyoruz. İsrail'in yaptığı, PKK'nın yaptığıyla aynı" ifadelerini kullandı.

MUŞ'TA AİLELERİN HDP ÖNÜNDEKİ NÖBETİ

PKK'nın etkisi altına aldığı iddia edilen çocukları için HDP il başkanlığının önünde toplanan aileler, "Halka zarar veren parti", "Evlatlarımızı iade edin", "HDP ile PKK aynıdır", "Türk ve Kürt birlikte, HDP'ye karşı", "Halkın güvenini suistimal eden parti", "Anneler ayakta", "Bıçak kemiğe dayandı, evlatlarımızı serbest bırakın" gibi dikkat çekici pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Bu dramatik eyleme, çocuklarının resimleriyle katılan anne-babalar, evlatlarına geri dön çağrısında bulundu.

"İSRAİL VE PKK'YA TEPKİMİZ BÜYÜK"

Eylemlerine 4 yıldır devam ettiğini belirten Gülbahar Teker, "Diyarbakır ve Muş'ta sesimizi duyurmak için eylemlerimizi sürdürüyoruz. HDP ve PKK'dan korkmuyoruz, buradayız. Tek bir çocuk bile dağda kaldığı sürece buradayız. Eylemlerim devam edecek. Mehmet Emin, dönmeni bekliyorum. Gel, devlete güven, HDP ve PKK'nın yanında olma. PKK'nın hatalarının bedelini ödeme, gel teslim ol. Sen gelmesen de seni burada bekleyeceğim" şeklinde duygusal bir çağrıda bulundu. Teker, İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırıları da eleştirerek, "Filistin'deki savaşa son verilsin, masum çocuklar ölmesin. Bu savaşı istemiyoruz. İsrail ve PKK'ya tepkimizi dile getiriyoruz" dedi.

"İSRAİL'İN TUTUMUNA KINAMA"

Evladının yokluğunda geçen 10 yılın acısını anlatan Halit Altun, "Çocuklarımıza yalanlarla dağa götürdüler. 4 yıl boyunca sesimizi duyurmaya çalıştık. Eğer gerekiyorsa, bu nöbet 20 yıl daha sürebilir. Biz, çocuklarımızın onların oyuncağı olmasına izin vermiyoruz. Onlar da bu acıyı tatsalar, ne demek olduğunu anlarlar. Oğlum, eğer beni duyuyorsan, gel ve devletin korumasına gir. Amerika'nın askeri olma, çünkü onlar sadece seni kullanıp bize geri gönderecekler. İsrail'in tutumunu da kınıyoruz. İsrail, PKK ya da HDP, hepsi bir. Aralarında bir fark görmüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA