Birleşik Arap Emirlikleri dönüşü gazetecilerle bir araya gelen Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu. TİP Hatay milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik Yargıtay kararının TBMM’de okunmasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili, "Teamüller gereği Ankara’da olsaydım da Can Atalay'la ilgili kararı Sayın Bozdağ okutacaktı. Buradan doğacak siyasi tartışmaları sokakta halletmeye kalkmak doğru değil." ifadelerini kullandı. 

HAKSIZ VE DOĞRU OLMAYAN YORUMLARDIR

Kurtulmuş, "TBMM adına milletimizi temsilen ülkeler arasında diplomatik ilişkileri artırmak ve parlamenter diplomasinin imkanlarından istifade etmek için görüşmeler yaparken, böyle bir çalışmanın içerisindeyken, benim şahsımı da işin içerisine katan, hatta bu ziyaretle Can Atalay'ın kararının okutulmasını bir şekilde ilişkilendiren açıklamaları kategorik olarak reddettiğimi ifade etmek isterim. Bunlar haksız ve doğru olmayan yorumlardır. Bu ziyaret aylar öncesinden planlanmıştır." ifadelerini kullandı.

'ANKARA'DA OLSAYDIM BİLE SAYIN BOZDAĞ OKUYACAKTI'

Kurtulmuş, "Yargıdaki hukuki ihtilafın tarafı Meclis değildir. Bu süreçte Meclis'in tavrı bellidir." diye konuştu. Kurtulmuş, "Teamüller gereği Ankara’da olsaydım da Can Atalay'la ilgili kararı Sayın Bozdağ okutacaktı. Buradan doğacak siyasi tartışmaları sokakta halletmeye kalkmak doğru değil." dedi.

Editör: Hakan Mutlu