Halil Koç başkanlığında toplanan HSK 1. Dairesi, kısa bir süre önce yayımlanan mazeret kararnamesine itirazları ele aldı. Uygun görülen itirazlar kabul edilerek, bu isimler için yeni kararlar alındı.

hakim savcı

POLAT ÇİFTİNİN DAVASINA BAKIYORDU 

Söz konusu isimler itirazları doğrultusunda uygun yerlerde görevlendirildi. Dilan Polat ve fenomenler soruşturmasına bakan ve son kararname ile Erzurum İstinaf Savcılığı’na gönderilen Gökalp Kökçü’nün itirazı ise kabul edilemedi. HSK İtiraz sonuçları HSK sitesindeki sorgulama ekranından görülebilecek.

NE OLMUŞTU?

Adli yargıda 480, idari yargıda 26 olmak üzere toplam 506 hakim ve savcının mazeretleri kapsamında görev yerleri değişmişti. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Tayyip Özdurmaz Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Aysel Gökçe İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ziyaeddin Mümtaz İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Yılmaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Reyhan Yaman Bakırköy hakimliğine atanmıştı. İdari yargıda ise Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Ferhat Metin İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine getirildi.

Dilan-Polat-5

Ayrıca, Türkiye'de son dönemin en çok konuşulan başta Dilan Polat-Engin Polat davası gibi kritik davaları üstlenen Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün de Resmi Gazete ile yayımlanan HSK kararıyla yeri değiştirilmişti. Dilan Polat ve fenomenler soruşturmasına bakan ve son kararname ile Erzurum İstinaf Savcılığı’na gönderilen Gökalp Kökçü’nün itirazı ise kabul edilemedi.

Editör: Zeynep Baş