Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Yunus Emre mahallesindeki bir düğünde silahla havaya ateş açıldı. O esnada bölgede denetim yapan polis memurları, silah sesi duyulması üzerine düğünün yapıldığı salona geldi. Burada havaya ateş ettiği tespit edilen M.Ö.'yü yakaladı.

Ekiplerin işlemleri sürerken Nevşehir Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan M.F.V. ve beraberindeki kalabalık da olay yerine geldi. Burada çıkan arbedede kalabalıkta yer alan A.B.V.'nin, görevi başındaki polise yumruk attığı iddia edildi.

elbistan-ilce-emniyet-mudurlugu

'BURADA BENİM LAFIM GEÇER'

Buradaki kargaşa devam ederken olay yerine gelen Elbistan İlçe Emniyet Müdürü A.G. ile düğün sahipleri arasında tartışma yaşandı. Savcı V.'nin olayın sakince ilerletilmesini, gerginlik çıkarılmamasını, nöbetçi savcıya bilgi verilmesini, sert müdahalede bulunulmamasını söyledi. Bunun üzerine Emniyet Müdürü A.G.'nin ise "Savcıysan savcısın lan ben savcı mavcı tanımam, ister başsavcı ol istersen HSK ol burada benim lafım geçer" dediği ve Vural'ın Gürbüz'e hakaret ettikten sonra yumruk attığı da ileri sürüldü.

HSK, ADALET BAKANLIĞI VE SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olay sonrası Savcı V. hakkında "hakaret" ve "kasten yaralama", M.Ö. ve A.B.V. hakkında ise "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından soruşturma açıldı.

Öte yandan Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığı ve Adalet Bakanlığı'nın da müfettiş görevlendirerek inceleme başlattığı öğrenildi.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) da savcı hakkında ayrıca idari yönden disiplin soruşturması başlattı.

Editör: Site Yönetim