O Ses Türkiye yılbaşı özel bölümü ile bu akşam izleyiciler ile buluşacak. jüri koltuğunda oturan isimlerden biri de sempatik tavırları ve güzelliğiyle dikkat çeken Meryem Uzerli oldu.

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-8

Jüri olduğu öğrenilen Uzerli'nin hayatı ve kariyeri merak ediliyor. O Ses Türkiye yılbaşı bölümü jüri üyelerinden Meryem Uzerli kimdir, nereli?

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-3

Meryem Uzerli Kimdir, Nereli?

Meryem Uzerli 1983 yılında, Almanya'nın Hessen şehrinde dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır. İki ağabeyi ve bir caz müzisyeni olan "Canan" isminde bir ablası vardır.

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-6

Meryem Uzerli Kariyeri

Meryem Uzerli, Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. 2000'den 2003'e kadar Hamburg'daki Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk eğitimi almıştır. Ana dili Almanca ve Türkçe olan oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilmektedir. Mezun olduktan sonra birkaç Alman yapımında küçük rollerde yer almıştır.

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-7

Muhteşem Yüzyıl Dizisi ile parlayan Meryem Uzerli, birçok tiyatro oyuncusu arasından elemeler sonrasında uygun görülmüş ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlenmiştir.

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-1

2011 yılında "Hürrem Sultan" rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-4

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da "Hürrem Sultan" karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılmıştır.

meryem-uzerli-kimdir-kaç-yaşında-o-ses-türkiye-5

2016-2017 yılları arasında Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da konuk rol aldı. 2017 yılında Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte Cingöz Recai filminde oynadı. Aynı yıl içinde, Öteki Taraf filminde Özcan Deniz ve Aslı Enver ile başrolü paylaşmıştır. 
 

Editör: Nurseli Fırat