Altın yüzyıllardır güvenli bir liman olarak görülüyor ve yatırımcılar için önemli bir değer taşıyor. Özellikle belirsizlik dönemlerinde ve ekonomik dalgalanmalarda altına olan talep artıyor. Ekonomik veriler, jeopolitik gelişmeler, döviz kurları ve piyasalardaki hareketlilik altın fiyatlarını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (4)

İslam Memiş altınla ilgili uyarılarını Mayıs ayının son haftasında yapmaya başladığını hatırlatarak altın almak isteyenlere seslendi: “Henüz ons altın 2 bin dolar seviyelerindeyken ısrarla Haziran ayı içinde 1910 dolar altına düşecek dedim ve geldiğimiz noktada söylediklerimin bir bir gerçekleştiğini görüyoruz.”

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (5)

“Altın için 1900 doların altının test edileceğini düşünmüyorum, aksine hızlı bir toparlanma sürecine girecektir” diyen Memiş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu nedenle belki de nadiren karşılaşabileceğimiz bir alım fırsatı sunuyor altın çünkü yıl ortalarında belirttiğimiz gibi, Aralık ayı itibariyle ons altında beklentimiz 2250-2350 dolar seviyelerindedir. Bu fiyat artışı gram ve çeyrek altını da etkileyecektir.”

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (3)

Dolar kurundaki dalgalanmalarla birlikte gram altın rekor seviyeleri görmeye devam ediyor. Gram altın 1600 TL seviyelerini aşmış durumdayken dolar kurunun yükselişine bağlı olarak gram altında daha da yüksek seviyeler hedefleniyor.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (2)

Kapalıçarşı’daki kuyumcu esnafları, altın fiyatlarını değerlendirerek “Gram altın 1600 TL seviyesini aştı. Bu fiyatlar yıl içinde beklenen fiyatlardı. Ancak dolar kurunun yükselmesiyle birlikte, yıl sonunda beklenen fiyatları yıl ortasında gördük. Bu durum altının en sağlam yatırım modeli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Müşterilerimiz yatırımlık altına büyük talep göstermektedir. Altın rekor kırdıkça alım yapanların sayısı artıyor. Nadiren satış yapan müşterilerle karşılaşıyoruz” yorumunda bulundu.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (1)

Bugün ons altın 1919 dolar seviyesinde işlem görürken gram altın ise 1638 dolardan satılıyor. Dünkü değeri olan 1937 doların üzerinde hareket eden gram altın yukarı yönlü bir ivme gösteriyor.

altin gram ceyrek

Bugün altın piyasasında gram altın satış fiyatı 1.606,22 lira olarak belirlendi. Satış fiyatı ise 1.630,37 lira seviyesinde.

altin gram ceyrek2

Çeyrek altın için ise yeni alış fiyatı 2.599 lira, yeni satış fiyatı 2.664 lira, eski alış fiyatı 2.575 lira ve eski satış fiyatı 2.623 lira olarak açıklandı.

altin gram ceyrek3

Yeni yarım altın alış fiyatı 5.182 lira, yeni yarım satış fiyatı 5.328 lira, eski yarım alış fiyatı 5.153 lira ve eski yarım satış fiyatı 5.230 lira olarak güncellendi.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (7)

Tam altın bugün için yeni tam alış fiyatı 10.348 lira, yeni tam satış fiyatı 10.607 lira, eski tam alış fiyatı 10.306 lira ve eski tam satış fiyatı 10.461 lira olarak belirlendi.

Editör: Alara Şimal Metin