Evde bakım maaşı memur zammıyla birlikte artış yaşadı. Evde bakım parası alan hak sahipleri, Ocak ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak merak ediyor. Peki, evde bakım parası ne kadar oldu? E-devlet evde bakım parası nasıl öğrenilir? İşte detaylar.. 

evde-bakım-maaşı-sorgulama

2024 Evde Bakım Parası Ne Kadar Oldu?

Evde bakım maaşı, parası kaç TL oldu? Ocak 2024 itibarıyla evde bakım maaşı alacak kişilere ödenen tutarlar güncellendi. Asgari ücret ve memur zammının netleşmesinin ardından artış yaşayan devlet desteği, 7 bin 609 TL'ye ulaştı..

evde-bakım-parası-maaş

2024 Ocak Ayı Evde Bakım Parası Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşı, Ocak ayının kaçında yatırılacağı merak ediliyor. Evde bakım parası zamlı olarak yatırılacak. Binlerce hak sahibi vatandaş, her ay düzenli olarak alınan evde bakım parası zamlı tutarların yatırılmasını bekliyor.

yaşlı-evde-bakım-engelli

Ancak, her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri Ocak 2024 itibarıyla henüz yatırılmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor..

2024 Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım parası alanlar, sms ve e-devlet aracılığıyla sorgulama yapabilmektedir.

evde-bakım-parası-kaç-tl

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

dul-yetim-evde-bakım-maaşı

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım parası, E-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulanabilmektedir.

evde-bakım-parası-ne-zaman-yatacak

E-DEVLET EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI

Editör: Nurseli Fırat