Yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz (cep telefonu, bilgisayar, tablet) ve internet desteği verilmesi ile ilgili tüm detaylar 14,11.2023 tarihli Resmi Gazete'nin 34, 35, 36 ve 37. sayfasında paylaşıldı.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğretim öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyası hakkında bilgiler paylaşmıştı. Bu kampanya, öğrencilere teknolojik cihaz ve internet desteği sunmayı hedefliyor. Dün gece Resmi Gazete'nin 34, 35, 36 ve 37. sayfalarında bu kampanya ile ilgili tüm detaylar yayımlandı.

DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI

Yayımlanan tebliğe göre, destekten yararlanmak isteyen yükseköğretim öğrencilerinin satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Açıköğretim öğrencileri ise bu destekten faydalanamayacak.

TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİNİN DETAYLARI

Daha önce de belirttiğimiz üzere, teknolojik cihaz desteği için bilgisayarların ve akıllı telefonların vergiler dahil fiyatı maksimum 9 bin 500 TL olabilir. İkinci el cihazlar bu destek kapsamı dışında. Yani, 9 bin 500 TL'ye kadar olan sıfır bilgisayar ve akıllı telefonlar, bu destek sayesinde vergisiz olarak satın alınabilecek.

FATURA VE ÖDEME ŞARTLARI

Satın alınacak cihazlar için düzenlenen faturaların, destekten yararlanacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını içermesi ve faturada başka bir ürün bulunmaması gerekiyor. Ayrıca, bildirilen IBAN numarası ve kullanılacak telefon hattının da öğrenciye ait olması zorunlu.

BAŞVURU SÜRECİ VE DESTEK MİKTARLARI

Teknolojik cihaz desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden yapacak. Başvurular değerlendirilecek ve uygun bulunmayan başvurular sistem üzerinden reddedilecek. Onaylanan başvurularda, mobil telefon için yüzde 44,44 ve bilgisayar için yüzde 16,66 oranında destek sağlanacak. Bu desteklerin toplamı 5 bin 500 TL'yi geçmeyecek.

VERGİSİZ TELEFON KAMPANYASI VE MODEL SEÇENEKLERİ

Öğrencilere vergisiz teknoloji desteğinin sınırları dikkate alındığında tam anlamıyla fiyat/performans ürünü sayılabilecek bazı cep telefonları öne çıkıyor.

GENERAL MOBILE'IN YENİ GÖZDESİ: GM 24 PRO

Son dönemde tanıtılan General Mobile Gm 24 Pro, yerli telefon piyasasının dikkat çeken modellerinden biri haline geldi. 9 bin 459 TL fiyat etiketiyle piyasaya sürülen bu model, güçlü teknik özellikleriyle öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasında tercih edilebilecek ürünler arasında ön plana çıkıyor.

REALME 10: UYGUN FİYATLI VE GÜÇLÜ PERFORMANS

2022 Aralık ayında piyasaya çıkan Realme 10, listemizin ikinci sırasında yer alıyor. 9 bin TL fiyat etiketine sahip bu model, Helio G99 işlemcisi ve çift kamera sistemiyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip ekranıyla da göz dolduruyor.

CASPER VIA X30 PLUS: YERLİ VE GÜÇLÜ BİR ALTERNATİF

Mart ayında satışa sunulan Casper VIA X30 Plus, yerli telefon modelleri arasında öne çıkıyor. Mediatek G99 işlemcisine sahip bu model, 9 bin 500 TL fiyat etiketiyle sunuluyor. 6,5 inç ekran ve 256 GB dahili depolama kapasitesi ile kullanıcılara geniş bir kullanım alanı sunuyor.

SAMSUNG GALAXY A32: ZARİF TASARIM VE KALİTE

Samsung'un popüler modellerinden Galaxy A32, 9 bin 200 TL fiyat etiketiyle satışta. 6,4 inç Super AMOLED ekranı ile dikkat çeken bu model, tasarım ve performansı bir arada sunuyor.

OMIX X700: DİKKAT ÇEKEN TASARIM VE YÜKSEK PERFORMANS

Omix X700, geçen yıl Temmuz ayında tanıtılan ve tasarımıyla öne çıkan bir model. 16 GB RAM, 128 GB dahili depolama ve 64 megapiksellik ana kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Helio G95 işlemcisi kullanılan bu model, performans açısından da iddialı.

OPPO A96: UYGUN FİYATLI VE KULLANIŞLI

Oppo A96, geçen yıl Mart ayında piyasaya sürüldü. 7 bin 700 TL fiyat etiketiyle sunulan bu model, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama kapasitesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Snapdragon 680 işlemcisiyle güçlendirilmiş bu model, fiyat-performans açısından dikkat çekiyor.

VIVO Y35: MODERN TASARIM VE UZUN PİL ÖMRÜ

2022 Ağustos ayında tanıtılan Vivo Y35, 9 bin TL fiyat etiketiyle satılıyor. 5 bin mAh kapasiteli pili ve 6,58 inç büyüklüğündeki ekranıyla kullanıcılarına uzun süreli ve konforlu bir kullanım deneyimi sunuyor. Tasarımıyla da göz kamaştırıyor.

Editör: Mevlüt Peker