Malatya'nın Pütürge ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında yaşanan talihsiz olay sonrası, bir öğrenciye tekme atma suçuyla zanlı hakkında "nitelikli yaralama" ve "hakaret" suçlarından dava açıldı.

KUTLAMALARDA YAŞANAN OLAY VE HUKUKİ SÜREÇ

Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Pütürge Yatılı Bölge Okulu'nun bahçesinde düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri sırasında meydana gelen olayda, 3. sınıf öğrencisi T.Ş., M.H. tarafından tekme atılarak yaralandı. İddialara göre M.H., dron ile çekim yaparken bir balonun drona çarpması sonucu sinirlenip, çocuğa saldırdı.

Malatya Ogrenci Dron Tekme 25042024 Dha3

ADLİ KONTROL TEDBİRLERİ VE DAVANIN SEYRİ

Mahkeme, zanlı M.H. hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza atma şartı içeren adli kontrol tedbirlerini uyguladı. Bu karar, zanlının serbest kalmasına olanak sağlarken, dava sürecinin devam etmesini de garantiliyor.

EĞİTİM KURUMUNUN TEPKİSİ VE İNCELEME

Olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan bu üzücü duruma kayıtsız kalmayarak, hemen bir müfettiş görevlendirip soruşturma başlattı. Bu durum, eğitim ortamında yaşanan şiddet olaylarına karşı toleranssız bir yaklaşım sergilenmesinin önemini vurguluyor.

Malatya Ogrenci Dron Tekme 25042024 Dha1

BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Dava, ilerleyen günlerde Pütürge Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Dron ile çekim yapmak için okul bahçesinde bulunan M.H.’nin 9 yaşındaki çocuğa hem de Çocuk Bayramı’nda acımasızca tekme atarak şiddetli şekilde yere düşürmesi büyük tepki toplamış, kamuoyu M.H.’nin acilen cezalandırılması talebinde bulunmuştu.

Editör: Mevlüt Peker