Öğretmen ataması için binlerce aday Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor. Bakan Tekin 2023-2024 öğretmen atamaları hakkında; "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız" ifadelerine yer vermişti.

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-3

Bu açıklamalardan sonra, MEB Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2024 Öğretmen atama takvimi, branş dağılımı ve kontenjanları açıklandı mı? sorularına yanıt aranıyor..

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-9

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Duyurdu!

Öğretmen atamalarına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, şunları söylemişti;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-4

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." demişti. 

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-1

Öğretmen Ataması Ne Zaman?

Öğretmen atamasına ilişkin bu açıklamalardan sonra gözler bakanlıktan gelecek takvim ve kontenjan dağılımlarına çevrildi. Henüz net bir tarih olmasa da 2024 yılı içerisinde yeni bir atamanın gerçekleştirileceği ön görülüyor.

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-8

Öğretmen Ataması Kadro ve Branşlar Ne Zaman Açıklanacak?

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

Editör: Nurseli Fırat