2024 yılı öğretmen ataması yapılacak mı? Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Kontenjanlar ve kadrolar merakla bekleniyor. Bakan Tekin Kabine Toplantısı'nı işaret etmişti. Peki öğretmen ataması yapılacak mı, ne zaman? 2024 öğretmen atama takvimi, kontenjanlar, kadro ve branş dağılımları, öğretmen adayları için merak konusu haline geldi.

ogretmen_7

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BEKLENİYOR!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atama sinyallerini vermişti. Bakan Tekin, "Tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir." şeklindeki açıklamasıyla, 2023 KPSS puanıyla atamaların gerçekleştirileceğini belirtmişti. Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalarla şekillenmeye başlayan öğretmen ataması için bekleyiş devam ediyor.Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

öğretmen 9

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz günlerde öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, şunları söylemişti;

milli eğitim bakanı yusuf tekin

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

okullar-ne-zaman-acilacak

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

Ancak 12 Şubat tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası öğretmen atamalarına yönelik bir açıklama gelmedi.

öğretmen-1

Öte yandan Bakan Tekin, daha önce sözleşmeli öğretmenlerle ilgili soruya, sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategori olmadığını ve süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçtiklerini aktarmıştı. Bakan Tekin, öğretmen atamasına ilişkin yöneltilen soruya, "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz" demişti..

öğretmen 6-1

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 Öğretmen atamaları halen bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yok. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak..

ogretmen 7

MEB 2024 ATAMA TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirdiği 45 bin öğretmen atamasının ardından, 2024 yeni atama takvimi ise personel.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacak.
 

Editör: Nurseli Fırat