2024 MEB ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Öğretmen atama tarihi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023 KPSS puanıyla atamaların gerçekleştirileceğini belirtmişti. Geçtiğimiz hafta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız." değerlendirmesinin ardından bir açıklama da Bakan Tekin'den geldi. Tekin öğretmen atama sayıları için tarih verdi.

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 3

Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi pek çok alanda yapılacak olan 2024 yılı öğretmen atama başvuruları, MEB Personel Genel Müdürlüğü duyurusu ile başlayacak. Öğretmen atama şartları ve ön başvuruları da kılavuzla beraber ilan edilecek.  Öğretmen ataması için bekleyiş devam ediyor. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 2

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonunda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." cevabını verdi.

milli eğitim bakanı yusuf tekin

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılının ilk öğretmen ataması için takvimin belirlenmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı başvuruları MEBBİS ekranından alacak. Eğitim fakültesi mezunu adayların başvurularını yapacağı öğretmen atama kontenjanları ve kadro sayıları, MEB atama başvuru kılavuzu ile belli olacak.  2024 Öğretmen atamaları halen bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yok. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

Bakan Tekin yaptığı açıklamada, "Öğretmen atamalarında rakam önümüzdeki hafta netleşecek" dedi. Öğretmen ataması kontenjan ve kadro sayıları ve başvurular MEB takvimi ile başlayacak. MEBBİS başvuru ekranı üzerinden alınacak öğretmen atama başvuruları sonrası atama tercihleri gerçekleşecek.

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-4

MEB 2024 ATAMA TAKVİMİ, KADRO VE BRANŞLAR BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz mayıs ayında 45 bin öğretmen atama gerçekleştirmişti. Bu yılın ilk öğretmen atamaları bekleniyor. 2024 yeni atama takvimi personel.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacak. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

Editör: Nurseli Fırat