2024 MEB ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Öğretmen atama tarihi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin atama sinyallerini vermişti. Bakan Tekin, 2023 KPSS puanıyla atamaların gerçekleştirileceğini belirtmişti. Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalarla şekillenmeye başlayan öğretmen ataması için bekleyiş devam ediyor. Bakan Tekin, "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız." açıklamasında bulunmuştu. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 3

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarında şunları söylemişti;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 5

Ancak bugüne kadar öğretmen atamalarında tarihe yönelik bir açıklama gelmedi. Milli Eğitim Bakanı Tekin, daha önce sözleşmeli öğretmenlerle ilgili soruya, sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategori olmadığını ve süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçtiklerini aktarmıştı. Bakan Tekin, öğretmen atamasına ilişkin yöneltilen soruya, "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz" demişti..

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 2

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılının ilk öğretmen ataması için takvimin belirlenmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı başvuruları MEBBİS ekranından alacak. Eğitim fakültesi mezunu adayların başvurularını yapacağı öğretmen atama kontenjanları ve kadro sayıları, MEB atama başvuru kılavuzu ile belli olacak. 

2024 Öğretmen atamaları halen bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yok. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak..

MEB 2024 ATAMA TAKVİMİ, KADRO VE BRANŞLAR BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz mayıs ayında 45 bin öğretmen atama gerçekleştirmişti. Bu yılın ilk öğretmen atamaları bekleniyor. 2024 yeni atama takvimi personel.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacak. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.
 

Editör: Nurseli Fırat