Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), resmî eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanların alan değişikliği işlemleri için başvuruların 18-22 Aralık tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Alan değişikliği için başvuran öğretmenlerin atama işlemleri ise 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’DEN ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda öğretmenlerin alan değişikliği taleplerine dikkat çekti. Bakan Tekin, "İstişare kültürüyle şekillenen yönetim anlayışımızla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak için buradan bir müjde vermek istiyorum: Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin 'alan değişikliği' için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.

ÖĞRETMENLER ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Duyurusu'na göre, Millî Eğitim Bakanlığı kadrosunda görev yapan öğretmenler, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara başvurabilecekler. Ayrıca, sınıf öğretmeni olarak görev yaparken 540 saatlik "Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayanlar, özel eğitim alanına atanmak üzere başvuruda bulunabilecekler.

ÖĞRETMENLER ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YER DEĞİŞTİRME İMKANI

Başvurular, tercih edilen alanlarda il içinde yapılacak. Kontenjanlar, MEB'in öğretmen atama planlaması dikkate alınarak öğretmen ihtiyacını karşılamada güçlük çekilen 5 ve 6'ncı hizmet alanlarında yer alan eğitim kurumları arasından belirlendi.

ÖĞRETMENLERİN ATAMA İŞLEMLERİ VE GÖREVE BAŞLAMA

Başvuruların 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacağı belirtilirken, atama işlemlerinin 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Alan değişikliği sonucu ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemlerinin yarıyıl tatilinde yapılacağı bildirildi.

2024 ÖĞRETMENLERİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU >>>

Editör: Mevlüt Peker