Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye olmasıyla birlikte gözler Samast'ın hapis günlerine çevrildi. Hürriyet'ten alınan habere göre; Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın 2020’de tahliyesini engelleyen olayın görüntüleri ifşa oldu. Görüntülerde Samast’ın olay çıkardığı hücresinden çıkarılıp müşahede odasına götürülmesi, ardından geri getirilmesinin detayları var.

SAMAST CEZAEVİNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Resmi kayıtlara göre Ogün Samast 28 Kasım 2016’da Silivri Cezaevi’ndeki kaldığı hücrede çağrı butonuna basarak sağlık raporu için ‘başmemur’ ile görüşmek istedi. Fakat başmemurun hemen gelemeyeceğini öğrenen Samast, hızlıca ısrar etti ve bir süre sonra da elindeki bardağı fırlatarak kapı mazgalının camını kırarak olay çıkardı. 

İşte o görüntüler;

samast

Ogün Samast, butona basıyor ve memurlar geliyor. Olay çıkınca içeri giriyorlar (saat 17.30)

ogun
Samast koğuşundan çıkarılıyor. Götürülürken memurlara direniyor (saat 17.40)

ogun samasyt
Ayakkabıları ve kıyafetleri çıkarılarak müşahede odasına konuluyor (saat 17.45)

ogun samast-2
Koğuşuna geri götürülüyor, taşkınlık yok, gayet sakin (saat: 20.15)

BAŞMEMUR ANLATTI
Başmemur Mustafa Aydın Samast’ın hücresine gittikten sonra yaşananları ifadesinde şöyle anlattı: “Hücresine giderken cam kırılma sesi duydum. Mazgalı açarak sakin olmasını söyledim, yanına girdik. Sakin sakin konuşurken odadan çıkmaya niyetlendik. Tam bu sırada elindeki meyve bıçağı ile bize yöneldiğini ve ‘hepinizi doğrayacağım’ şeklinde tehdit ettiğini duydum. Hemen müdahale ettik. Elindeki bıçak arkadaşımın boğazına geldi. Ayrıca diğer arkadaşım elinden yaralandı. Elindeki bıçağı alıp sanığı etkisiz hale getirdik ve sakinleşmesi için bir başka odaya aldık.” Ogün Samast kendini “Küfür ve hakaret etmedim, parmağını ısırarak yaralamadım. Bardak fırlatmam sebebiyle odaya girerek sorgusuz sualsiz beni darbettiler. Beraatıma karar verilsin” diyerek savunmuştu. Mahkeme Samast’a 30 Temmuz 2020’de 5 ayrı suçtan toplam 5 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Samast bu cezayı alınca da “koşullu salıverilme” hakkını kaybetti.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu