Beşiktaş'ın eski futbolcusu Oktay Derelioğlu ve eşi Başak Derelioğlu trafikte ilerledikleri sırada yol tartışması yaşadıkları grubun saldırısına uğradı. Polis iki kişiyi gözaltına aldı. Peki Oktay Derelioğlu kimdir? Oktay Derelioğlu  nereli? Oktay Derelioğlu evli mi? Oktay Derelioğlu mesleği. Oktay Derelioğlu hakkında detaylar haberimizde...

OKTAY DERELİOĞLU KİMDİR?

Oktay Derelioğlu, 17 Aralık 1975 tarihinde İstanbul'da doğdu. Santrfor mevkiinde oynamış Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör.

1985 yılında Fatih Karagümrük altyapısında futbola başladı. 14 yaşında Karagümrük'ün A takımınıa yükselme başarısını gösterdi. 23 Eylül 1990'da Akçaabat Sebatspor ile oynanan 2. Lig maçında 66. dakikada oyuna dahil oldu ve ilk resmî maçına çıktı. 1991-92 sezonunda ise Karagümrükspor'da daha fazla forma şansı bulmaya başladı. 13 Eylül 1991'de Gaziosmanpaşa'ya attığı penaltı golü ilk golü oldu.

SÜPER LİG'E DÖNÜŞ

Oktay, 2005-06 sezonu öncesinde Türkiye'ye geri dönüp, Sakaryaspor ile anlaştı ve Siirtspor'da geçirdiği kısa dönemden sonra ilk kez 2. Lig'de forma giydi. Tecrübeli oyuncu bu takımda kadroya girmeye zorlanıp, sadece 4 maç forma giyebildi. Devre arasında Diyarbakırspor'a transfer olup, Süper Lig'e dönüş yaptı. Ancak Diyarbakırspor'da da forma şansı yakalayamadı. Sezon içinde çıktığı tek maç, 7 Nisan 2006'da Galatasaray ile oynadıkları maç oldu. Bu maç, Oktay'ın kariyerinin son Süper Lig maçı oldu. Sezon sonunda Diyarbakırspor lig sonucusu olarak küme düştü.

TFF 1. LİG İSTANBULSPOR SERÜVENİ

2006-07 sezonunda Oktay'ın yeni durağı TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor oldu. Ancak bu macerasında sadece 3 kez forma giyip, devre arasında sözleşmesi sona erdirildi. Şubat 2007'de 2. Lig ekibi Yalovaspor'a transfer olarak ilk kez üçüncü seviye ligde forma giydi. İlk maçı eski takım arkadaşı Sergen Yalçın'ın karşısında Etimesgut Şekerspor maçı oldu ve 3-3 biten maçta, Oktay 2 gol kaydetti. Böylece 1,5 yıl sonra golle buluştu. Ancak sezonun geri kalanında fazla forma şansı bulamadı ve gol atamadı. Sonraki sezon futbola başladığı takım olan Fatih Karagümrük'e geri dönen futbolcu, ilk maçında gol atsa da sadece 4 maçta forma giyebildi ve sezon sonunda futbolu bırakma kararı aldı.

BEŞİKTAŞ'IN KAPTANIYDI

16 Ağustos 2008'de eski takım arkadaşı Ertuğrul Sağlam'ın yönettiği Beşiktaş ve eski hocası Rasim Kara'nın yönettiği Hazar Lankaran arasında yapılan jübile mücadelesi ile futbolcu bıraktı. Beşiktaş'ın kaptanı olarak 7 numaralı forma ile sahaya çıkan Oktay, 15 dakika sahada kalırken bir topu da direkten döndü. Oktay oyundan alınırken kaptanlık pazubandını Mert Nobre'ye verirken, yerine Beşiktaş altyapısından Necip Uysal dahil oldu.

119 GOLLE 100'LER KULÜBÜNE DAHİL OLDU

Toplamda 250 Süper Lig maçına çıkan Oktay Derelioğlu, attığı 119 golle 100'ler kulübüne dahil olan futbolculardandır. Bunun yanında UEFA mücadelelerinde 16 gol kaydetmeyi başarmıştır. Bunların 14'ünü Beşiktaş formasıyla kaydeden futbolcu, hâlen Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcusudur.