Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahia'daki Halife Bin Zayed Okulu'nda, elleri ve gözleri bağlanmış şekilde öldürülmüş ve cesetleri plastik torbalara konularak okul zeminine gömüşmüş 30 Filistinli bulundu. Okuldaki vahşeti, Filistin Esirler Cemiyeti duyurdu.

Gazze Elleri Gozleri Bagli 30 Ceset 31012024 4

İSRAİL ABLUKASI ALTINDAKİ OKULDA KORKUNÇ KEŞİF

Filistin Esirler Cemiyeti'nin yazılı açıklamasına göre, İsrail'in abluka altında tuttuğu Beyt Lahiya'da bir okulda, elleri ve gözleri bağlı 30 kişinin cansız bedenleri bulundu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, öldürülen kişilerin bağlı elleri ve gözleri, alıkonulma durumlarını işaret ediyor.

Gazze Elleri Gozleri Bagli 30 Ceset 31012024 1

ESİRLER CEMİYETİ: "SAHADA İNFAZ EDİLDİLER"

Esirler Cemiyeti, bu durumu İsrail'in bu kişileri sahada infaz ettiğinin açık bir göstergesi olarak değerlendirdi. Açıklamada, Gazze'de devam eden soykırım ve alıkonulanlara yönelik zorla kaybetme suçlarına dikkat çekilirken, bu suçların 117 gündür sürdüğü belirtildi.

Gazze Elleri Gozleri Bagli 30 Ceset 31012024 2

TACİZ VE İŞKENCE İDDİALARI

Ayrıca, esir takası kapsamında serbest bırakılan Filistinlilerin tanıklıklarına dayanarak, alıkonulanların taciz ve işkenceye maruz kaldığına yönelik artan ifadelere vurgu yapıldı.

Gazze Elleri Gozleri Bagli 30 Ceset 31012024 3

İSRAİL'İN "ZORLA KAYBETME" TAKTİĞİ

İsrail'in Gazze'de alıkonulanları "zorla kaybetme" taktiğinin, bu kişilere yönelik işlediği suçları örtbas etmek amacı taşıdığı belirtildi. Cemiyet, İsrail'in alıkoyduğu kişilerin akıbeti ve yerine ilişkin herhangi bir bilgi vermeyi reddettiğini, bunun uluslararası ve Filistinli insan hakları kuruluşlarını da kapsadığını vurguladı.

Editör: Ozan Barış Erim