Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı programda okulların 4 gün olup olmayacağına dair yapılan iddialara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Peki okullar 4 gün okul, 3 gün tatil ne zaman olacak? İşte detaylar...

OKULLAR 4 GÜN OKUL, 3 GÜN TATİL NE ZAMAN OLACAK?

Bakan Tekin, 4 gün okul konusundaki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki... Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.' Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi" ifadelerini kullandı.

MEB Şubat Tatili 1

Ayrıca Bakan Tekin, okulların online olup olmayacağı konusuna da değindi. Sağlık Bakanı ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Tekin, okulların kapanması sürecinin yaşanmayacağını düşündüğünü ifade etti.

okullar-ne-zaman-açılacak-meb

Bakan Tekin, takvimde belirtilen dönem başlangıçları, ara tatiller ve eğitim öğretim yılının kapanış tarihlerini paylaştı.