Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? Öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen, yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılında 11 Eylül 2023'te ders başı yapmıştı.

okullar-ne-zaman-kapanacak

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13 Kasım-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler, 16 günlük sömestr tatiline başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili ne zaman bitecek?

meb_typ_okul_temizlik_personeli_2

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Onbeş tatil ne zaman bitecek? Okullarda yarıyıl tatili için son zil geçen hafta çaldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdi.

ogrenciler_okul_4

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

okullar-ne-zaman-açılıyor-anasınıfı-anaokulu

İKİNCİ DÖNEM DİKKAT! SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Bakanlık, bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenledi. Sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı.

meb_typ_okul_temizlik_personeli_1

Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları yapıldı. İkinci dönemin başlaması ile birlikte, yıl sonunda devamsızlıklar dikkatle incelenecek.

Editör: Nurseli Fırat