Sömestr geliyor! 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son haftasına giriş yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ara tatil öncesi okulları ders işleyişine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Karne_günü_1

Yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri sağlayacak faaliyetlere yer verilecek. Bu noktada okulun son haftası yoklama alınacak mı sorusu araştırılıyor.

lise_liseli_ders_7

Peki okulların son haftası ders var mı yok mu, işlenecek mi? İşte, detaylar…

Son Hafta Okullarda Ders İşlenecek Mi?

On beş tatile çok az kaldı. Karneler dağıtılacak ve yarıyıl tatili başlayacak. Peki son hafta okullarda ders olacak mı, yoklama alınacak mı?

ogrenci_karnesi_karne_gunu_6

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez sömestir tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşviki için 'dönem sonu faaliyet haftası'nın düzenleneceğini açıkladı.

ogrenci_karnesi_karne_gunu_2

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri 19 Ocak'ta 2023-2024 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak.

lise_liseli_ders_1

Okullarda yarıyı tatili 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullara gönderilen bir yazıda, okulların son haftasında öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmesine karar verildiği bildirildi. Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek 'dönem sonu faaliyet haftası' için etkinlikler planlanacak.

lise_liseli_ders_8

Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı!

MEB tarafından yapılan açıklamada; faaliyetler planlanırken okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacağı ve velilere külfet çıkarılmamasına dikkat edileceği ifade edildi.

sınıf annesi

Faaliyetlerin öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim öğretimin son günlerinin coşkuyla geçirilmesini sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterileceği de vurgulandı.

okullar-ne-zaman-açılıyor-anasınıfı-anaokulu

Bilgi yarışmalarından komedi saatine, hitabet oyunlarından kermeslere, yetenek paylaşım saatlerinden sosyal sorumluluk çalışmalarına ve gezilere birçok etkinliğe yer verilen planlamadan öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlanıyor.

ogrenciler_okul_9

Okullarda Son Hafta Yoklama Alınacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların son haftasında yoklama alınmasına yönelik farklı bir açıklaması bulunmuyor. Yönetici inisiyatifine kalsa da son hafta da önceki haftalarda olduğu gibi yoklama alındığı biliniyor.

Editör: Nurseli Fırat