7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda, İsrail askerlerinden 315'inin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ölen askerlerle ilgili en güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Hagari, "Bugüne dek 315 asker ve subayın ölüm haberleri ailelerine iletildi" ifadesini kullandı ve "Gazze'de tutulan rehine sayımız şu an için 238" dedi. Sözcü, Gazze'ye yakıt sevkiyatının durdurulmasının siyasi bir karar olduğunu ve bu kararı uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILAR

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı birimi, 7 Ekim sabahı İsrail'e geniş çaplı bir saldırı düzenledi. Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye yoğun hava bombardımanıyla karşılık verdi.

İsrail kaynakları, Gazze'den gelen saldırılarda 1.400'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini ve 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan, Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucunda 3.457 çocuk ve 2.136 kadın dahil toplam 8.306 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 21.048 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 122 Filistinli öldü ve yaklaşık 2.000 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki İsrail saldırıları sırasında 35 gazeteci Gazze'de, bir gazeteci ise Lübnan'da hayatını kaybetti.

İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle Gazze'de telefon ve internet hizmetleri neredeyse tamamen durdu.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de kara harekatını genişletti ve hava bombardımanını daha da yoğunlaştırdı. İsrail ordusunun hedef aldığı bölgeler arasında Gazze'deki sağlık tesisleri de bulunuyor.

İsrail ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den beri süregelen çatışmalarda, 48 Hizbullah üyesi ile 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Editör: Mevlüt Peker