Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Cuma Mahallesi'ndeki bir apartmanın birinci katında yalnız yaşayan 80 yaşındaki A.K. isimli kadın yemek yaptıktan sonra mutfaktaki ocağı açık unuttu. Yaşlı kadının karşı komşusunun bir süre sonra evin dışarısını saran gaz kokusunu fark edip 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Ekipler kısa süre içerisinde olay yerine gelip önce daire kapısının zilini çalarak yaşlı kadına ulaşmaya çalıştı. İşitme problemi olduğu öğrenilen yaşlı kadın kapıyı bir süre açmayınca Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri vakit kaybetmeden mutfak balkonundan evin içerisine giriş yaptı.

TELEVİZYON İZLERKEN BULUNDU

İtfaiye ekipleri ilk olarak mutfaktaki tüpü kapatarak gaz akışını engelledi. Öte yandan ekipler, yaşlı kadını evin diğer odasında televizyon izlerken buldu. Yaşlı kadın bir anda itfaiye ekiplerini karşısında görünce kısa süreli şok yaşadı. A.K. isimli kadın sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye götürüldü.