AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası basın açıklaması için kameralar karşısına çıktı.  Tam konuşma esnasında ara veren Çelik canlı yayını terk etti.

Kısa süre sonra canlı yayına çıkan Ömer Çelik, verdiği aranın ardından tekrar kameralar karşısına geçerek İsrail'in eylemlerinin bir savaş suçu olduğunu ve masum kadın ve çocukların hedef alınmasını ise bir katliam olarak yorumladı. Saldırılarda toplam 10 bin kişinin can verdiğini belirten Çelik, bunların çoğunun kadın ve çocuk olduğuna dikkat çekti.

ieaieaieai (1)

BM'nin Gazze'deki insanlık dramına sessiz kalmadığını belirterek,  toplam 121 ülkenin İsrail'e ateşkes çağrısı yaptığını ve bu tablo içerisinde BM İnsan Hakları Komiseri'nin gidişattaki vahşeti görerek istifa ettiğini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİPLOMASİ YÜRÜTÜYOR

İsrail hükümetinin Filistinlileri bölgeden uzaklaştarmak için çabaladığına değinen Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla yakından ilgilendiğini ve bunun için güçlü bir diplomasi yürüttüğünü söyledi.

NAZİLERE BENZETTİ

2. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin yaptığını günümüzde Netanyahu hükümetinin yaptığını belirten Çelik, Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir diplomasi trafiği yürüteceğini ve Türkiye'nin garantörlük çalışmalarının da hızla devam ettiğini açıkladı. 

iea4324234

BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ CHP AYNI

CHP Genel Başkanlığına gelen Özgür Özel hakkında açıklamalarda bulunan Çelik, Özel ve ekibini tebrik ederek, CHP'nin yine aynı söylemleri taşıdığını söyledi.

Çelik, CHP'de sadece bir koltuk değişimi olduğunu belirtti.

Kaynak: AA