Antalya’nın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerinde de cansız insan bedeni kıyıya vurdu. Son 2 hafta içinde 3 kişinin cansız insan bedeni bulundu.

2 HAFTA ARAYLA 3 CESET

İlk ceset, 8 Ocak’ta yerel saatle 13.15 sıralarında Bafra Oteller Bölgesinde kayalıklar üzerinde bulunurken, çürümeye başlamış olan cansız bedenin bir kadına ait olduğu belirtildi. İkinci ceset, ise 14 Ocak’ta Dipkarpaz’da bulundu. KKTC Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 09.30 sıralarında Dipkarpaz’daki Piknik Burnu Mevkiinde kayalıklar üzerinde bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğu ifade edildi. Üçüncü ceset, 22 Ocak’ta Dipkarpaz’ın Şelonez bölgesi olarak bilinen Güney Sahil şeridinde bulundu. Polis, cesedin bir kadına ait olduğunu belirtti. Cansız bedenlerin kimlik teşhisi henüz yapılamazken, soruşturma devam ediyor. Cansız bedenlerin Avrupa Birliği (AB) ya da GKRY tarafından gitmek üzere Akdeniz’e açılan düzensiz göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

ANTALYA'DA DA 8 CESET BULUNDU

Öte yandan Antalya'da son 1 haftada kıyıya vuran 8 ceset vakası ardından Akdeniz açıkları taranmaya başlandı. Deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri ara vermeden hem kıyı hem de açığı kademeli olarak didik didik tarıyor. Çalışmalara havadan da destek veriliyor. Şuana kadar yapılan taramalarda ise herhangi bir cesede rastlanılmadı. Antalya sahillerinde son 1 haftada 8 cesedin bulunmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi ekipleri adeta alarma geçti. Kaleiçi Yat Limanı’ndan çıkış yapan çok sayıda bot, Akdeniz açıklarını taramaya başladı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de katıldığı çalışmalara havadan da destek veriliyor. Ekipler ara vermeden hem kıyı hem de açığı kademeli olarak didik didik tarıyorken, şuana kadar yapılan taramalarda herhangi bir cesede rastlanılmadı.