Tango yaşamdır, yaşamı fizik anlatır’ ilkesi doğrultusunda kağıtla buluşan kelimelerin doğurduğu Kuantum Tango kitabı okuyucuların beğenisine sunuldu. Kitabın yazarı Onur Kahveci, Arjantin tango dansı ve kuantum fiziğinin gizemli dünyasının kapılarını araladı.

ARJANTİN TANGO DANSI VE KUANTUM FİZİĞİNİN MUHTEŞEM UYUMU!

Kuantum Tango’nun Arjantin tango dansı ve kuantum fiziğinin temel ilkelerinin uyumundan ortaya çıktığını belirten Kahveci “Arjantin tango doğaçlama olarak yapılır. Dansın her anında sonsuz olasılık ve belirsizlik prensipleri hakimdir, tıpkı kuantum fiziğinde olduğu gibi. Aksi halde bir müzik parçasında art arda yapılan dansın her seferinde birbirinden farklı olması nasıl açıklanabilir ki?” diyerek kitabın çıkış fikrini vurguladı.

KUANTUM DÜNYASINDAN GERÇEK DÜNYAYA UZANAN YOLCULUK!

“Kuantum fiziğinde ışığın ikili yapısı Arjantin tango dansında dansçılarda gizlenirken enerjinin küçük parçalardan oluşması hareket serbestliği getirmektedir. Bu açıdan Arjantin dansı kuantum dünyasından gerçek dünyaya bir köprü görevi görmektedir” diyen yazar, Arjantin tango dansının UNESCO tarafından yaşamı ve dünyayı tasvir eden en iyi yol olarak koruma altına alındığını ve tescil edildiğini belirterek Kuantum Tango kitabının bunun teminatı olduğunu ekledi.

OKUYUCULARINA MÜJDE!

Okuyucularına ikinci kitabının hazırlıklarının bitmek üzere olduğunun müjdesini de veren Kahveci, “Kuantum dünyasındaki ilginçlikleri gerçek dünyaya taşımaya devam edeceğim” dedi.

Editör: Alara Şimal Metin