İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in isminin en çok aranan, en çok okunan ve hakkında en fazla haber yapılan kişiler arasında olduğunu ortaya koydu. 8 bin 260 haber kaynağında, 897 bin 645 haber ile kendisine geniş yer verilen Orgeneral Arif Çetin, 365 günde 880 milyon 698 bin 978 tekil okunma sayısına ulaştı. Orgeneral Arif Çetin’i bu kadar haber kaynağına konumlandıran, hakkında yüz binlerce okumanın olduğu, bu denli merak uyandıran isim olmasının da önemli bir sebebi var. Orgeneral Arif Çetin, kamuoyu tarafından terör ve suç örgütlerine kan kusturan isim olarak biliniyor. Tabiatıyla çok sayıda terör örgütünün de hedefi arasında yer alıyor. Kahraman komutan Arif Çetin, sosyal medyada da terör örgütleri ve iltisaklı kişiler tarafından sıkça hedefe konuluyor. Peki kimdir bu kahraman? Orgeneral Arif Çetin nasıl bir komutan?

ORGENERAL ARİF ÇETİN KİMDİR?

Halihazırda Jandarma Genel Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif Çetin, Türkiye’nin gurur duyduğu kahraman Türk askerlerinden. 1959 yılında başkent Ankara'nın Kalecik ilçesinde dünyaya gelen Arif Çetin, Nurhayat Çetin ile evli ve iki çocuk babası. İleri düzeyde İngilizce bilen Arif Çetin’in kutsal meslek yolunda ilk adımını 1980 senesinde teğmen rütbesiyle Kara Harp Okulundan mezuniyetini alarak ve 1981 yılında Piyade Okulundan mezun olarak attı. 1981-1989 yılları arasında farklı birliklerde takım komutanı, bölük komutanı ve ilçe Jandarma Komutanı olarak görev yaptı. 1991 yılında kurmay yüzbaşı rütbesiyle Kara Harp Akademisinden mezun oldu.

KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNDA GÖREV YILLARI

1991-1995 yılları arasında kurmay subay olarak Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı vazifesini ifa etti.

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü görevini 1995-1996 yılları  arasında, Personel Başkanlığı Plan Yönetim Koordinasyon Daire Başkanlığında 1996-1998 seneleri arasında, Kurslar Şube Müdürlüğünde ise 1998-2000 yılları  arasında görevlerini ifa etti.

Şırnak'ta 23. Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığında 2000-2002 seneleri arasında, Bursa İl Jandarma Komutanlığında 2002-2004 seneleri arasında, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığında 2004-2005 yılları arasında, Harekât Başkanlığı Asayiş Dairesi Başkanlığında 2005-2006 yılları arasında ve Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığında 2006-2007 yılları arasında görev yaptı.

Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevi sonrası 2007 senesinde tuğgeneral rütbesine yükselerek 2007-2009 seneleri arasında Şırnak'ta 22. Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı görevinde bulundu. 2009-2011 seneleri arasında ise Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevini yaptı.

KRİTİK GÖREVLER YAPTI

Arif Çetin Paşa, 2011 senesinde tümgeneral rütbesine terfi ederek, 2011-2013 seneleri arasında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı görevini, ardından 2013-2016 seneleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı Harekât Başkanlığı görevini ifa etti. 2016 yılında korgeneral rütbesini alan Arif Çetin Paşa, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevine atandı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI DÖNEMİ

Jandarma Genel Komutanlığının, İçişleri Bakanlığı bağlınması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu alanının dışına çıkmış oldu. Arif Çetin Paşa, İçişleri Bakanlığının 2017/346 sayılı kararnamesiyle orgenerallik seviyesine çıkarak Jandarma Genel Komutanlığına ataması gerçekleştirildi. Arif Çetin, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinden atanan ilk komutan unvanını da elde etti. Arif Çetin’den önce, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan farklı sınıflardaki paşaların bu göreve ataması yapılıyordu.

ÖNEMLİ OPERASYONLARI YÖNETTİ

Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Genel Komutanı olarak çok önemli operasyonların talimatını verdi ve bu operasyonları yönetti. Arif Çetin’in Jandarma Genel Komutanlığı döneminde bölücü terör örgütü PKK ve diğer uzantılarının başta uyuşturucu olmak üzere önemli mali kaynakları kurutuldu. PKK dışında Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlık, egemenlik, huzur ve güvenine kasteden diğer tüm terör ve suç örgütleri nefes alamaz hale getirildi.

Jandarma Genel Komutanlığının suç ve suçlu ile mücadelesini akamete uğratamayan terör örgütleri, son çare olarak sosyal medya gibi kitle iletişim ağlarını kullanmak suretiyle Arif Çetin’e yönelik saldırılarda bulunmaya başladı. Ancak Arif Çetin bunlara karşı da taviz vermeyerek hukuki mücadeleler başlattı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası, varlığı, huzuru ve güvenliği için yılmadan çalışmaya ve bu yolda hiçbir örgüt ya da diğer oluşumlara ödün vermeyeceğini sıkça vurguluyor.

İFTİRALARLA HUKUK ÖNÜNDE MÜCADELE

Orgeneral Arif Çetin’in isminin yeniden gündeme gelmesine neden olan ise yine bir sosyal medya operasyonu. Arif Çetin Paşa, kendisine karşı kalkışılan bu operasyonu da, Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "X isimli sosyal medya platformunda, 10 Aralık 2023 Pazar günü, şahsıma yönelik bir kısım iftiralar ortaya atılmıştır. Asılsız, mesnetsiz iddialar ve iftiralara karşı gerekli hukuki süreci başlattım. İlgili kişiyle hukuk önünde hesaplaşacağım. Ayrıca İçişleri Bakanım Sayın Ali Yerlikaya'ya, konunun araştırılması için talepte bulundum." diyerek duyurdu ve kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

TÜRKİYE, AFETLERDE HEP ARİF ÇETİN’İ GÖRDÜ

Cennet vatanın farklı bölgelerinde, özellikle son yıllarda meydana gelen sel, orman yangını ve deprem gibi büyük doğal afetlerde de Jandarma Teşkilatı önemli görevler üstlendi. Türkiye, tüm afet bölgelerinde, teşkilatının başında Arif Çetin Paşa’yı gördü. Vatandaşlar, Jandarma Genel Komutanlığının tüm imkanlarını seferber eden Orgeneral Arif Çetin Paşa’yı aylarca afet bölgesindeki birliklerinin başında, arama kurtarma, tahliye, yardım gibi operasyonları yönetirken şahit oldu. Görev hayatı boyunca devletinin ve milletinin her daim yanında yer alan Arif Çetin Paşa, bir gün sınır hattında, ertesi gün afet bölgesinde, sonraki gün iç güvenlik operasyonunda objektiflere takıldı.

Editör: Mevlüt Peker