MEB Ortak Sınavlar Ne Zaman?

MEB Ortak Sınavları ne zaman? MEB 2. dönem 1. sınavları araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat pazartesi tarihinde başladı.

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-6

Ortak sınavlar ne zaman yapılacak, ortak sınav tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Öğrenciler, ikinci dönemde yapılacak ortak sınav tarihlerini merak ediyor. Peki, 2. dönem 1. sınavlar ne zaman yapılacak? Ortak sınavlar nasıl yapılacak? Kaç soru var? İşte detaylar..

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-4

İKİNCİ DÖNEM BİRİNCİ SINAVLARI NE ZAMAN?

İkinci dönem birinci sınavlar, ülke genelinde uygulanacak. Ortak yapılacak birinci yazılı sınavlar 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı, matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-5

ORTAK SINAVLARDA HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Ortak sınavlar bu aralar öğrencilerin en çok araştırdığı konular arasında yerini aldı. Peki ortak sınavlar kaç soru olacak? Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; ortaokul 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak. Lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ortak sınavı ise 7 açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan; matematik dersi 8 adet açık uçlu veya kısa cevaplı sorudan oluşacak.

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-2

2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV SORU DAĞILIMI

Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan ve 9. sınıf matematik dersi 8 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacak.

aöl-sınav-meb

MEB 2.DÖNEM ORTAK SINAV KILAVUZU YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde yapılacak ortak sınavlara ilişkin kılavuz yayımlandı. Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem birinci yazılı sınavlar kılavuzunda, ortak sınavlarda uygulanacak esaslar yer alıyor.

2. DÖNEM ORTAK SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat