Adana'da, 24 Nisan günü yaşanan ve bir kadının ağır yaralanmasıyla sonuçlanan otobüs kazasında, 75 yaşındaki Hatice Sabahi hayatını kaybetti. Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi Güney Kampüs yolu üzerinde meydana gelen olayda, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kontrole giden Sabahi, evine dönmek üzere 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi.

KAZANIN DETAYLARI VE SÜRÜCÜNÜN DURUMU

Sürücü Vedat K.'nin direksiyon başında sigara içtiği sırada, otobüs kapısı açık şekilde ilerlerken, Sabahi ulaşım kartını göstermek üzere ayağa kalktı. Bu sırada yapılan bir manevra sonucu dengesini kaybeden Sabahi, açık kapıdan dışarı düşerek başını asfalta çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sabahi'yi hemen hastaneye kaldırdı. Sürücü Vedat K. ise gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürüldü ve ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Otobus Dolmus Dusen Kadin 28042024 Iha

HATİCE SABAHI'NİN VEFATI

Hastanede yapılan müdahaleler sonucunda, 6 çocuk annesi Sabahi'nin beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu tespit edildi. Kafatasında biriken kan boşaltılan Sabahi, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. Ancak tüm çabalara rağmen Sabahi, bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

AİLE VE YAKINLARININ ÜZÜNTÜSÜ

Emekli öğretmen eşi Cemil Sabahi (74) ve çocukları, hastanede acı haberin gelmesini beklerken, Sabahi'nin cenazesi yakınları tarafından alınıp toprağa verilmek üzere hazırlandı.

Editör: Mevlüt Peker