Bolu’da yaya geçidinde otomobilin çarptığı 79 yaşındaki İsmail Kahraman hayatını kaybetti. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Bolu Otomobil Yasli Adama Carpti 01062024 Iha (2)

KAZA DETAYLARI

Kaza, saat 19.30 sıralarında Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmek isteyen İsmail Kahraman’a (79), Ahmet T. idaresindeki 41 LA 684 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havada takla atan yaşlı adam yola savruldu.

Bolu Otomobil Yasli Adama Carpti 01062024 Iha (3)

OLAY YERİNE MÜDAHALE

Çevredeki vatandaşlar tarafından durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, İsmail Kahraman’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Bolu Otomobil Yasli Adama Carpti 01062024 Iha (4)

KAZA ANI KAMERADA

Güvenlik kamerası görüntülerinde, İsmail Kahraman’ın yolun karşısına geçerken araçların kontrolünü yaptığı ve iki aracın durmasını beklediği ancak durmayınca geçmelerini beklediği görüldü. Mudurnu istikametinden hızlı geldiği görülen otomobilin Kahraman'a çarptığı ve aracın ön camının patladığı, yayanın havada takla atarak savrulduğu anlar kameraya yansıdı.

Bolu Otomobil Yasli Adama Carpti 01062024 Iha (5)

SAVCI İNCELEME YAPTI

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından İsmail Kahraman’ın cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı. Yaya geçidinde hızını düşürmeyen ve yayaya yol vermeyerek kazaya neden olan sürücüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşanan bu üzücü kaza, trafikte hız, yaya geçidi önceliği ve dikkat konusundaki ihlallerin ne denli ciddi sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bolu Otomobil Yasli Adama Carpti 01062024 Iha (6)