Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren geçerli olan düzenlemenin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e ertelendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, bugün alınan otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki farkın ise vatandaşlara iade edileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @fahrettinaltun hesabından yaptığı paylaşımlarda şu açıklamalarda bulundu:

“Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim’den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ocak 2024’e ertelenmiştir. 25 Ekim’de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir.”

BÜYÜK ZAM YAPILMIŞTI

Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının başında köprü ve otoyol tarifelerine herhangi bir artışın yapılmayacağını vurgulamıştı. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğünün son açıklamasına göre, tarifelere zam gelmişti.

YENİDEN BELİRLENEN ÜCRETLERLE YOLCULUK

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde hafif ticari araçlara uygulanan geçiş ücreti, 8.5 liradan 15 liraya yükseltilmişti.

AVRASYA TÜNELİ'NDE DE FİYAT ARTIŞI

Avrasya Tüneli'nde de önemli bir tarife güncellemesi yaşandı. 25 Ekim tarihi itibariyle, otomobiller için belirlenen gündüz tarifesi 53 TL'den 80 TL'ye, minibüs sınıfı araçlar için 79,50 TL'den 120 TL'ye ve motosikletler için ise 10,35 TL'den 31,20 TL'ye çıkarılmıştı.

Editör: Mevlüt Peker