TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurulda, yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından gösterilen 3 adaydan, HSK üyeliği için seçim yapılacağını duyurdu. Bozdağ, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon tarafından belirlenen aday listesini okuttu. HSK üyeliği seçiminin gizli yapılan birinci tur oylamasına 369 milletvekili katıldı. Oylamada; Prof. Dr. Çetin Arslan 342, Prof. Dr. Bayram Keskin 22, Prof. Dr. Ender Ethem Atay 3 oy aldı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

ARANAN ÇOĞUNLUK YAKALANAMADI

Birinci turda Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğu (400) sağlanamaması nedeniyle ikinci tura geçildi. İkinci turda Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu (360) arandı. İkinci tur oylamada da aranan çoğunluğa ulaşılamadığı için en fazla oy alan iki aday arasında kura çekildi.

PROF. DR. ÇETİN ARSLAN HSK ÜYESİ SEÇİLDİ

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın çektiği kurada, Prof. Dr. Çetin Arslan, HSK'nın yeni üyesi olarak seçildi. Bozdağ, Arslan'ı tebrik ederek, “Hayırlı olsun diliyor, Başkanlık Divanı olarak görevinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Halide Tonga