ÖGG SINAVI KAÇ SORU, KAÇ PUAN?
Özel Güvenlik sınavına seçtiğiniz sertifika eğitimine göre soru adedi değişmektedir. Temel eğitimden Silahlı ve Silahsız 100 adet Temel Sınavını yapmak zorundadır. Ancak Silahlı Özel Güvenlik adayları 25 soruluk Silah sınavını da çözmelidir.
Temel Sınavı soruları 100 sorudur ve her soru 1 puandır. Silah Sınavı 25 sorudur ve her soru 2 puandır. Ayrıca Poligonda 5 atış ile sınav tamamlanır. Her bir isabetli vuruş 10 puandır.

özel güvenlik ögg 2

ÖGG SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMALIYIM?
Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.
Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

özel güvenlik ögg 3

ÖZEL GÜVENLİK SINAV NOTU HESAPLAMA
Silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi adaylar, sertifika türü, yazılı doğru sayısı, silahlı doğru sayısı ve isabetli atış sayısını girerek online sitelerdeki hesaplama araçları ile sınav notlarını hesaplayabilirler.
1. Örnek: Silahsız ögg olmak isteyen aday girdiği temel eğitim sınavında 60 aldığı varsayılırsa başarılı sayılır.
2. Örnek: Ögg adayı 100 soruluk temel eğitim sınavından 50 puan, silahlı sınav kısmından ise 50 puan alınmış ve atış sınavında 2 atış isabetiyle 20 puan almıştır.
50+70=120 puan ve 120/ 2 = 60 olduğundan silahlı ögg olarak sınav başarılıdır.
3. Örnek: Ögg adayı 100 soruluk temel eğitim sınavından 55 puan, silahlı sınav kısmından ise 30 puan alınmış ve atış sınavında 3 atış isabetiyle 30 puan almıştır.
55+60=115 puan ve 115 / 2 = 57.5 ortalama 60’ı altında olduğundan sınavdan başarısız sayılır.

özel güvenlik ögg

ÖGG SINAV SONUCUMU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?
Özel Güvenlik Sınav sonuçları 17 Kasım cuma günü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında bulunan Özel Güvenlik Sınav soruları (online işlemler) bölümünden görüntüleyebilecek.

Sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın
 

Editör: Zeynep Baş