ÖGG NEDİR?

Özel Güvenlik Temel Eğitimi Sınavında adaylar mevzuat gereği silahlı ve silahsız sertifika alacaklara göre iki sınıfa ayrılmaktadır. özel güvenlik temel eğitim sınavına silahsız güvenlik sertifikası almak için giren özel güvenlik adaylarının sınavda sorulan sadece toplam 100 soruyu cevaplamaları gerekmektedir.

özel güvenlik ögg

ÖGG SINAVI TAMAMLANDI

Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi Sınavı (ÖGG) bugün, 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi. Sınav süresi, silahlı sınava giren kursiyerler için (100 adet genel soru + 25 adet silah bilgisi) 150 dakika, silahsız sınava giren kursiyerler için (sadece 100 adet genel soru) 120 dakika, silah farkı sınavına giren kursiyerler için (sadece 25 adet silah bilgisi) 30 dakika verildi.

83. ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi Sınavı'nda (ÖGG) adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru soruldu. Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi sınavı sonrasında sonuç tarihi araştırılıyor. ÖGG sınav değerlendirmesinde, her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden yapılıyor. Peki ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Özel Güvenlik (ÖGG) sınav sonuçlarının sınav takvimine göre, 17 Mayıs 2024 tarihinde açıklanması planlanıyor.

özel güvenlik ögg 3

BAŞARILI OLAN ÖZEL GÜVENLİK ADAYLARI ÖZEL EĞİTİM ALACAK

ÖGG sınavını başarı ile tamamlayarak sınav sonuçlarında geçerli puan alan adaylar güvenlik görevlileri olarak iletişim, yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilk yardım, narkotik ve silahlar konusunda özel eğitim alacaklar.

ÖGG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

ÖGG sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan ediliyor. ÖGG sınav sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası, sınav adı ve güvenlik kodu girilerek öğrenilebilecek.

ÖGG SINAV SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME EKRANI

Editör: Nurseli Fırat