İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yapımına başlanan inşaat nedeniyle mahalle sakinleri ile inşaat yetkilileri karşı karşıya geldi.

MAHALLELİ İLE İNŞAATÇILAR KARŞI KARŞIYA!

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre belediye, Ayazağa Mahallesi’ne bağlı olan 105. Sokak’taki yolu inşaat firmasına sattı.

YOL SATILDI, MAHALLEDE HUZUR KALMADI

Satın alınmasının ardından inşaat yapımında zarar gören yol çöktü. Yol krizinin ardından mahalle sakinleri, aynı inşaat firmasıyla yeniden karşı karşıya geldi.

YOL ÇÖKTÜ, EVLERİN ALTINDAN SULAR ÇIKTI

Firma, inşaat alanına fore kazıklar çakıp inşaata devam etmek istedi. Ancak 105. Sokak’ta oturan mahalle sakinleri bu kez de birinci katta bulunan dairelerinin altından çıkan sudan şikayet etti.

'EVLERİMİZ BAŞIMIZA ÇÖKECEK' İSYANI!

Deprem bölgesi olması nedeniyle yaşanan durumdan dolayı korku içinde uyuduklarını mahalle sakinleri, yetkililerin duruma el atmamasından ve yollarının ellerinden gitmesine “bugün yolumuzu savunmazsak yarın evimizi savunamayacağız” diyerek isyan etti.

‘HER ŞEY YASAL’

İsyanların karşısında kendini savunan karşı taraf ise her şeyin yasal olduğunu belirterek evlerin altından çıkan suyun inşaat bittiğinde çıkmayacağını iddia etti. Yolu kaptırmamakta kararlı olan mahalle sakinleri ise haklarını mahkemede arayacak.

Editör: TE Bilisim