Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre; İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nitelikli Hırsızlık, Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma Verileri Yok Etme veya Değiştirme, Nitelikli Dolandırıcılık suçları ile ilgili yürütülmekte olan soruşturma kapsamında bir çeteye operasyon düzenledi.

OLTALAMA YÖNTEMİYLE SİTELERİ KOPYALADILAR

Soruşturma kapsamında şüpheli şahısların, kripto para borsası şirketlerine ait internet sitelerinin kopyalarını (oltalama) hazırlattıklarını tespit eden ekipler, bu sitelere kullanıcı adını ve şifresini giren vatandaşlardan temin edilen doğrulama koduyla vatandaşların kripto para hesaplarını ele geçirdikleri belirlendi.

Ele geçirilen hesaplarda bulunan kripto paraların, şüpheli şahısların ellerinde bulunan farklı cüzdanlara aktarılarak paranın izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi.

14 MİLYONLUK VURGUN

İkisinin Gürcistan birinin de Ukrayna vatandaşı olduğu tespit edilen 64 şüphelinin, 40 vatandaşı 14 milyon TL dolandırarak haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

18 İLDE OPERASYON: 42 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şüpheli şahıslardan 8’inin yurt dışında olduğunu tespit eden ve ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda açık adresi tespit edilen 54 şahsın yakalanmasına yönelik harekete geçti. İzmir ve 17 ilde dün gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla 42 şüpheli yakalandı. Firari şüphelilerin yakalanması çalışmalar devam ediyor.

OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ

Editör: TE Bilisim