Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan bir sitede, ev sahibinin 200 kiracıyı 'zam yapmadıkları' gerekçesiyle icraya vermesi taraflar arasında gerginliğe neden oldu. İcra ile şoka uğrayan kiracılar yargıya başvururken lehlerine çıkan kararla 'huruz'ları yerine geldi. Yenimahalle'de 120 dairenin bulunduğu Huzurkent isimli sitede, bir ev sahibi, yaklaşık 5 yıldır evlerinde oturan kiracılarını 'zam yapmadıkları' iddiasıyla icraya verdi. Kendilerine gelen icra kağıdıyla şoka uğrayan kiracılar, tebligatın kiraların zamlı olarak ödenmesinden sonra kendilerine geldiğini iddia etti.

'ZAM' İSPATLANDI, HACİZ KALDIRILDI

Kendilerinden 5 yılın farkı olan miktarın istendiği iddiasıyla da yargıya başvuran kiracılara mahkemeden sevindiren haber geldi. Yapılan incelemede kiralara iki yılda bir zam yapıldığı ispatlanırken ev sahibi haksız bulunarak haciz işlemi kaldırıldı.

GERİYE DÖNÜK TALEP YAPILAMIYOR

Mağdur kiracıların avukatı Muhammed Gündoğmuş, "Kira artış dönemi içerisinde o kira dönemi için ev sahibi o kira artış zammını talep etmemişse, geriye dönük 5 yıl talep etmemelidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim