Ekran Haber'den Başak Bilgin'in Haberine göre, 1987'de Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Akçaören köyünden, Ahlat merkeze taşınan Gözel ailesinin ferdi Cevdet Gözel, yaklaşık 30 yıldır kayıp.

''HER ŞEY ASKERDEN DÖNDÜKTEN SONRA OLDU''

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan altı çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan Fehim Gözel 30 yıl önce ortadan kaybolan ağabeyi Cevdet Gözel'i arıyor.  1992 yılında askerden döndükten sonra İzmir’e çalışmak için giden ve o günden sonra izini birçok kez kaybettiren Cevdet Gözel’in neden ve kimden kaçtığı bilinmese de, kardeşi Fehim Gözel  her şeyin ağabeyinin askerden dönmesinden sonra başladığını söylüyor.

''İZMİR'E ÇALIŞMAYA GİDİYORUM DİYEREK GİTTİ''

“Biz altı kardeşiz. Babam çiftçi, annem ise ev hanımı.1990 yılında Cevdet ağabeyim askerliğini yapmak için Kıbrıs'a gitti. 1992'de askerden döndükten sonra bir süre Mersin'de çalıştı, 92'nin sonbaharında da memleketi Ahlat'a geri döndü. 20-25 gün sonra da “İzmir’e çalışmaya gidiyorum” diyerek Ahlat'tan yeniden ayrıldı. Biz o gün bugündür ağabeyimi ne gördük ne de sesini duyduk. Sadece onu gören köylülerimizden haber arada sırada haber aldık”

''ORMANA KAÇIP İZİNİ KAYBETTİRİYOR''

Cevdet Gözel'in çalışmak için İzmir’e gittikten sonra Kemalpaşa’da Ahlatlı köylüleriyle karşılaştığını, bu karşılaşmadan sonra da ağabeyinin sürekli izini kaybettirmeye çalıştığına dikkat çeken Fehim Gözel İzmir’de yaşananları şöyle anlatıyor: 

“Ağabeyim Kemalpaşa’da köylülerimizin kendisi hakkında konuştuklarını ve onu Ahlat'a göndereceklerini duyunca işi bırakıp İzmir Kemalpaşa'daki ormanlık alana kaçmış. Köylülerimiz Cevdet ağabeyimi ne kadar arasalar da bulamamış. Bizim bu olaydan da 1995 yılına kadar haberimiz olmadı.”

İZMİR’DEN SONRA GEBZE’DE GÖRÜLÜYOR     

“Ağabeyim 1995’te Gebze'ye yerleşen köylülerimizin yaşadığı sokakta kiralık ev ararken görülüyor. Komşulardan biri ağabeyimin Bitlis Ahlatlı olduğunu öğrenince onu mahalledeki diğer Ahlatlılarla tanıştırmak istemiş ama ağabeyim tanışmayı kabul etmesine rağmen bu kişilerin İzmir'deki köylülerimiz olduğunu anlayınca hemen bir bahane bulup oradan uzaklaşmış.”

ESENLER OTOGARI’NDA TESBİH SATIYOR   

“2015 yılında köylülerimizin biri Esenler Otogarı'nda hasta olan babasını otobüse bindirme çalıştığı sırada ağabeyim Cevdet'i görmüş ve yanına gitmiş. Ağabeyimin elinde tesbih malzemeleri varmış ve tesbih satıyormuş. Bir süre sohbet ettikten sonra komşumuz babasını otobüse bindirip geri geleceğini söylemesine rağmen, ağabeyim Esenler Otogarı’nda yeniden izini kaybettirmiş. Bu olay bize aylar sonra haber verildi. Büyük Ağabeyim de Cevdet’i aramak için Esenler otogarına gitti ama hiçbir ize rastlamadı”  

SIRRA KADEM BASMIŞ

“Ağabeyimi görenler sakallarının uzun olduğunu ve oruçlu olduğu için Muşlu bir aileden bir tas yemek istediğini anlattı. Kendisi ile sohbet eden Muşlu aile kendi komşularının da Ahlatlı olduğunu söylemiş, Muşlu aileden ayrılan abim Cevdet de iş istemek için Ahlatlıların evine gitmiş. Fakat köylülerimizin kapıya gelenin Cevdet mi değil mi diye şüpheye kapıldıkları sırada, ağabeyim ortadan kaybolmuş.” 

“UMUDUMU KAYBETMEYECEĞİM”

“Kendi imkanlarım ve dost - akrabaların yardımıyla televizyon programlarına başvuruda bulundum. Yaşlı annem ve babamın vasiyetini yerine getirmek, en azından dünya gözüyle Cevdet'i görmelerine önayak olmak istiyorum. Annem, babam, kardeşlerim Cevdet ağabeyimin ismi sayıklıyor. Sizden ve Türkiye'den isteğim şudur ki Cevdet'i gören bilen veya haberi olan kim varsa özellikle İstanbullulardan Allah rızası için yardım istiyorum. Cevdet ağabeyimi mi er ya da geç bulacağıma eminim ve hiçbir zaman umudumu kaybetmedim ve kaybetmeyeceğim.”

Editör: TE Bilisim