Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti ve bir dönem sokaklarda seyyar olarak da satılan lahmacun, İstanbul Çağlayan'da nostaljik olarak yaşatılıyor. 41 yıldır sokaklarda, üzerinde beyaz gömlek, kolunda sepetle lahmacun satan Kaya Aydın, gönül verdiği bu işte ekmek parasını kazanıyor.

MÜŞTERİLER YERİNİ BİLİYOR

Lahmacunu hala eski usul satan Aydın, uğrak yeri olan Gürsel Mahallesi 28 Nisan caddesinde kurduğu tezgahta, özellikle öğrencileri mutlu ediyor. 41 yıldır bu işi yaptığını ve bir süredir de rahatsızlığından dolayı aynı mahallede lahmacun sattığı belirten Aydın, bütün müşterilerin yerini bildiğini ve çocukların da kendisini tanıdığını ifade etti.

RAHATSIZLANDI SABİT KALDI

Fiyatların ortalama 20 lira civarında olduğu lahmacunu 7 liradan satan Aydın'ın en büyük müşterilerini ise öğrenciler oluşturuyor. Öğrencilerin yanı sıra, esnaf ve mahallelinin de tanıdığı Aydın, daha önce sokak sokak gezdiğini ancak rahatsızlığından dolayı mahallede sabit kaldığını belirtti.

Aydın, bu işe gönül verdiğini ve sağlığı elverdiğince bu nostaljik usulle lahmacun satmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim