Et ve Süt Kurumu (ESK) Toplantı Salonu’nda kurum ile Ankara PERDER arasında ucuz et satışına ilişkin protokol imzalandı.

Yeni yılla birlikte yükseliş trendine giren kırmızı et piyasasında düzenleme görevi bulunan ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "Kurumumuz, önce fiyat artışlarının nedenini incelemiştir. Fiyat artışının büyük ölçüde arz talep dengesizliğinden kaynaklandığı sonucu ortaya çıktı. Üretim maliyetleri yüzde 84 artarken fiyat artışının yüzde 140’ın üzerinde olduğunu tespit ettik" dedi.

FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞECEK

Market ve kasaplarda fiyatı yaklaşık 300 liraları bulan kuşbaşı ve kıymanın kilosu anlaşmalı marketlerde neredeyse yarı yarıya düşecek. İndirimli kıyma ve kuşbaşı satışı için sözleşme imzalanan PERDER kapsamındaki satış noktalarında kıymanın kilogramı 190 ve kuşbaşının kilogramı ise 210 liradan satılacak.

VATANDAŞ MEMNUN

Fiyatlarda oluşacak bu olumlu düşüş vatandaşları da memnun etti. Fiyatların pahalılığından yakınan vatandaşlar, uygulamanın genişlemesini ve bazı marketlerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Uygulamanın Anadolu'daki birçok ilde de yaygınlaştırılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim