Ankara'nın Mamak ilçesindeki Gökçeyurt köyünde dehşet bir olay yaşandı. Aç kalan yaklaşık 10 köpek, saldırdıkları ağılda 1 koyunu öldürürken çok sayıda hayvanı da yaraladı. Dün sabah saatlerinde yaşanan olayda, kurt sürüsü gibi köye inen 10 köpek, çiftlikteki koyunlara saldırdı. İçeri giren köpeklerin telaşıyla bazı koyunlar kendilerini dışarı atarken bazılarıysa dişlerin hedefi oldu. Dışarı çıkan koyunlardan bazıları da, henüz içeri girmeyen köpeklerin saldırısına uğradı.

O dehşet anları güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Görüntülerde 4 köpeğin 1 koyunu aralarına alarak parçaladığı görüldü. Köpeklerin sürükleyerek ağaçlık alana götürdüğü koyun ölürken ok sayıda hayvan da perşian halde kaldı.

SALDIRI 20 DAKİKA SÜRDÜ

Koyunlarının köpek saldırısına maruz kaldığını gören sürü sahipleri, gördükleri karşısında adeta şaşkına döndü. Böyle bir olayı ilk defa yaşadıklarını söyleyen köylüler, 5 koyunu da durumları ağırlaşmadan kestiklerini ifade etti. Saldırının 20 dakika sürdüğünü, kendilerinin geldiğinde ise durumun çok vahim olduğunu kaydeden sürü sahipleri, köpeklerin koyunların yüzüne saldırıp yaraladığını söyledi.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Belediyeye başvurduklarını ama sonuç alamadıklarını kaydeden Çalı ailesi hem zararlarının karşılanmasını hem de köpeklerin barınaklara gönderilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim