Afrika ülkesi Kamerun'dan 9 yıl önce İşletme Bölümü okumak için Sakarya Üniversitesi'ne gelen Arthur Fozeu, işlerin ters gitmesiyle atıldığı yeni macerasında İstanbul'da Kuleli Yakamoz Cafe Restaurant'ta tatlı şefi oldu.

YENİ MACERASI YEMEK EĞİTİMİ

"Chef Biggy" olarak da bilinen Fozeu, binlerce kilometre yolu katederek geldiği Sakarya'da işlerin istediği gibi gitmemesi nedeniyle okulu bıraktı. Yeni bir maceraya atılmak için geldiği İstanbul'da ise yemek ve tatlı üzerine özel eğitim aldı.

STAJYER OLARAK BAŞLADI USTA OLDU

Eğitimin ardından ise yolu Kuleli Yakamoz Cafe Restaurant'taki Murat Usta ile kesişti. Bir arkadaş tavsiyesi üzerine işe alınan Biggy, stajyer olarak başladığı işte, usta bir tatlı şefi oldu. Şef Biggy'nin yaptığı San Sebastian, tiramisu, cheesecake, browni, revani, şekerpare ve Hamsiköy sütlacı gibi yerli ve uluslararası tatlılar müşterilerin favorileri arasında bulunuyor.

SÜTLAÇTA HAMSİKÖYLÜLERE KARŞI İDDİALI

Müşterilerin 'tatlı gibi üslubunun' olduğunu söyledikleri Biggy, Türk tatlılarının zor olmadığını ancak kıvamı tutturmanın önemli olduğunu vurgulayarak Hamsiköy sütlacında iddialı olduğunu söyledi. Sütlacı, Hamsiköylülerden daha iyi yaptığını iddia eden ünlü şef, "Bence bir tık daha iyi yapıyorum, şaşırıyorum ama doğru" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim