İstanbul Kartal'da yaşayan 48 yaşındaki Necip Sütçü'nün kimlik bilgileri kullanılarak akılalmaz bir vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Sütçü'nün hayatı boyunca gitmediği 3 şehirde adına kırmızı reçeteyle ilaç yazıldı tespit edildi.

Daha önce herhangi bir ağır ameliyat ya da ağır tedavi sürecinden geçmeyen Sütçü adına, iddiaya göre haberi olmadan kırmızı reçeteyle ilaçlar yazıldı. Uyuşturucu madde özelliği taşıdığı için kırmızı reçeteyle verilen ilaçların ilkinin Kahramanmaraş Afşin Devlet Hastanesi'nde yazıldığı belirlendi. Birkaç ay sonra aynı olay bu kez Adana'da yaşanınca şüphelenen Sütçü, polise gitti, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SON VAKA İSE SİİRT'TE

Şikayete rağmen önceki gün telefonuna bir mesaj daha gelen talihsiz adamın adına bu kez de Siirt'te bir aile hekimliğinden kırmızı reçeteli bir ilaç yazıldığı ortaya çıktı.

ÜÇ ŞEHRE DE DAHA ÖNCE GİTMEMİŞ

Sütçü yaşadıklarıyla ilgili olarak, "Eczaneye gittiği tarih belli. Kırmızı reçete ile ilaç alınmış. 2022'de bir mesaj geldi. Benim kimliğim üzerine kırmızı reçeteyle ilaç alınmış. Gördüm, eczaneme gidip müdahale ettim. İkinci reçete Adana Çukurova Aile Hekimliği'nden alınmış. Kimliği mi de kaybetmemişim. Adana, Siirt ve Kahramanmaraş'a gitmedim, yolunu dahi bilmiyorum. Benim T.C. kimlik numaramı kullananlar nasıl tespit edilemiyor. Benim adıma kredi de çekebilirler, onların cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Edinilen bilgiye göre bir aile hekimi hakkında soruşturma açıldı. O ilaçları kimler neden yazdı, kimlere sattı, kaç liralık vurgun yapıldı araştırılıyor.
 

Editör: TE Bilisim